Macskák

5 hetes kiscicám miért alszik az alomban (amit előszeretettel fogyaszt is)?

kategória Macskák
Jelleg Viselkedés
Kérdező kovacskatee

Kérdés

Jó napot!

Szeretném megtudni, hogy az 5 hetes kiscicám miért alszik az alomban (amit előszeretettel fogyaszt is)? Van neki külön házikója, de nap közben így is az almot választja. Éjszaka az ágyban alszik velünk, de ez a nap közbeni alomban alvás egy kicsit aggaszt. Lesz tőle bármi baja?

Köszönöm:kovacskatee

Válasz

A cica alá lehet alom helyett homokot tenni, azt valószínűleg nem kezdi majd el enni, de ugyanúgy alkalmas a szobatisztaságra szoktatáshoz. Emellett használhatnak helyhez szoktató cseppeket, melyeket az alomanyagra kell cseppenteni és a szagminta alapján fogja tudni a cica, hogy mi ott a dolga.

5 hetes a cica, talán kicsit korán lett elválasztva az anyjától, lehet ezért eszi az almot. Általában 6 hetes korban szoktak leválasztódni a cicák az anyjukról. A táplálás is gond lehet, lehet valamilyen hiánya van, ezért eszi.  Mindenképpen nedves (konzerv, vagy alutasakos) táppal kínálják a kicsit, azt mindig hamarabb kezdi kóstolgatni, akár egy kis macskatejjel is lehet hígítani. Nyers húst semmiképp ne adjanak neki, hiszen hőkezelés nélküli hústól könnyen bélgyulladáshoz vezető fertőzést kaphat a cica.

Sajnos a macskákra jellemző lehet a válogatósság, de nincs baj, ha egy bizonyos gyártó tápját szívesen fogyasztja. Ez azért is jó mert nem kell külön kísérletezni, hogy mit egyen a cica. Ha prémium minőségű tápot kap akkor az tartalmaz minden szükséges tápanyagot, vitamint.

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »