Macskák

Kiscicát találtam, hogyan etessem, mivel bolhátlanítsam?

kategória Macskák
Jelleg Egyéb
Kérdező Braksy

Kérdés

Kedves Dr!

Ma délután találtam egy pár napos kiscicát, pontosan nem tudom mennyi idős, a szemei még nem nyíltak ki, és a köldökcsonk is megvan neki, szépen szárad. Elég mozgékony, eszeget is. Viszont úgy látom,a jobb hátsó lába nem mozog rendesen és érzékeny is neki, talán eltörött? Nincs duzzanat, csak nem használja és fáj neki. Amennyiben törés, mit lehet tenni?

A másik,hogy pontosan mit és mennyit adhatok neki enni? Most pipettával etetem, feles tejjel. Milyen időközönként etessem? Fél napos kiskutyát neveltünk már fel, cicát is hasonlóan kell?

És a cica bolhás is. Mit lehet tenni? Bolhairtó ártalmas még az ekkora kisállatra? Oltás, féregtelenítés mikor időszerű? Tudom ,nem itt kellene segítséget kérnem, de új vagyok a környéken ,nem ismerek állatorvost, utána kell majd érdeklődnöm, hová érdemes menni.

Válaszait előre is köszönöm! Tisztelettel: Zsófi

Válasz

Kedves Zsófi!

A kicicát nem tejjel, hanem macskatejpótlóval kell etetni. Részleteket az etetésről itt talál >>

A lábát meg kellene nézetni állatorvossal, kisállatortopédiára érdemes vinni >>

Ilyen pici cicát még nem ajánlott bolhirtó szerrel kezelni, két hónaposan már használhatja az Advocate-et. Biztosan jó 1-2 hónapig és megöli a bolhákat.  A közben kikelő új nemzedék amint a macskára ugrik szintén elpusztul. DE a környezetben is ki kell irtani a bolhákat (pl. Insecticide spray),  fontos a padló (lakásban elsősorban szőnyegpadló és parketta), kárpitozott bútorok, valamint falfelületek kezelése is.

Ajánlott oltási program >>

Féreghajtás, pasztával, ezt is állatorvostól kell kérni.

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »