Macskák

4 hónapos cicám férget hányt, legyengült... Mire számíthatok?

kategória Macskák
Jelleg Egyéb
Kérdező Pusztai

Kérdés

Tisztelt Dr. Háziállat!

A történetem röviden, amennyire lehet. 3 hete hazahoztam egy kiscicát kb 3 és fél hónapos. Azonnal féregtelenítettem, fürdettem, bolhaíró cseppel is elláttam. Székletében nem találtam semmit. Gondoltam pár nap múlva állatorvos az oltások miatt. 2 nap múlva a cica hörögni kezdett, így rögtön állatorvos, ahol tüdőgyulladást állapítottak meg. Tablettát és köptetőt kaptunk. A cica nem gyógyult, visszavittem, Vérképet és röngent csináltak.

4 napig kórházi ellátás. infúzió injekciók. Javulás semmi. Hazahoztam, a mindennapi visszahordást választottam. Itthon a cica férget hányt, az orvos Cestal cat -ot és Advocate catot adott neki. Újabb 4 nap injekciók. Észrevettem, hogy a hörgés csak akkor jelentkezik már, ha fél a cica. Itthon csak nagyon ritkán köhög. Gondoltam a mindennapi stressz az oka. Megbeszétem az orvossal, hogy itthon próbálkozom. Vettem Calo-petet és Plerasan V-t, ezt adom 4 napja . A cica hol eszik keveset,hol nem. Nagyon sovány erőtlen. Felkelni fel tud, kicsit mosakszik de csak amennyire az erejéből telik. Ha eröltetem az evést hány.

Az állapota se nem javul, se nem romlik. Kétségbe vagyok esve. Ön szerint mire számíthatok.

Válaszát előre is köszönöm.

Válasz

Azt kérdezi, mire számíthat? Bármire. Meg annak az ellenkezőjére is. Szerintem a fő probléma az, hogy csak tüneti diagnózis született, nem pedig oktani. Mitől volt (van) a tüdőgyulladása? Talán ezt kellene kideríteni, hátha akkor eredményesebb lehetne a kezelése.

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »