Macskák

Macskánk ok nélkül agresszív

kategória Macskák
Jelleg Viselkedés
Kérdező ibike6

Kérdés

Kedves Doktor úr!

4 éves ivartalanított lány cicánk az utóbb időben minden idegenre ok nélkül rá támad, de családtagra is, ha vendégségbe jön. Most már félünk tőle, mert nagyon agresszív, és egyből ölre megy, fúj és visítozik, mintha meg lenne háborodva. Teljesen kiszámíthatatlan, és így nem öröm a jelenléte, hanem állandó félelem, és rettegés az újabb támadástól. Amúgy van étvágya, semmi más baj nincs vele, egyszerűen kiszámíthatatlan. Most éppen el van zárva a fürdőben, mert az öcsémre támadt. Alul kilát a szellőzőn, és ha közelítünk akkor visít és fúj. Kezelhetetlen a probléma. Mostmár szinte hetente előfordul. Nem kijárós, oltásokat évente megkapta, orvos látta. Kérem segítsen, hogy mit tehetnénk vele.

Nagyon szeretjük!

Csak félünk tőle.

Válasz

Kedves Gazdi!

Ha a macskád viselkedése hirtelen megváltozik, az legyen az első lépés, hogy kapcsolatba lépsz egy szakemberrel egy alapos egészségügyi vizsgálatra. A macskákon gyakran nem lehet észrevenni egy-egy betegség tüneteit még ha azok komolyak is, és bármilyen a viselkedésben bekövetkező változás egy orvosi probléma korai előjele lehet.

Ha megbizonyosodtok róla, hogy nem beteg, akkor keressétek fel Stefan Siman diplomás állatterapeautát és állatpszichológust:

www.4tappancs.hu

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »