Macskák

Mi lehet a baja a 2 éves házi macskámnak?

kategória Macskák
Jelleg Egyéb
Kérdező Gebi

Kérdés

Mi lehet a baja a 2 éves házimacskámnak?

2013.02.12.-én vettem észre a macskámon, hogy nehezen mozog háta lefelé ível és mintha húzná a lábait, külső sérülése nem volt. Nem nagyon evett és nem is ivott. 14.-én elvittem állatorvoshoz, aki végignyomogta a gerincét és a hátsó résznél akkora fájdalma volt, hogy mikor megnyomta az orvos akkor átharapta a körmömet.Persze nem haragudtam rá hiszen neki is ki kell fejezni valahogyan a fájdalmát. Ekkor kaptam a kérdést az orvostól, hogy megröggenezze, ami plusz 10.000 ft vagy kapjon kezelést ami lényegesen olcsóbb. Mivel nem álltunk túl jól anyagilag így a kezelést választottam. Hiszen az állatorvos azt mondta, hogy nem lehet túl nagy gond.Valószínű, hogy egy rosszulsikerült ugrástól is megrándulhatott a háta.

Kapott 3 db injekciót: dexadreson, ketofen, quamatel-t.Amíg tartott a gyógyszerek hatása jól érezte magát ugyan úgy járt és mozgott mint máskor, de az állatorvos kérte, hogy a mozgi. ez így is történt. Másnap vissza kellett vinnem kontrolra, addigra már kiment az érzéstelenítő hatása és ismét nyávogott és inkább csak feküdt. Az állatorvostól kértem hogy gyógyszeres kezelést adjon ha lehetséges, mert elutazunk és nem tudom minden nap visszavinni kontrolra.Ekkor kapott injekciót ismét: dexadreson, quamatel. És ezt írta föl neki: otthon esténként 3 napig 2 prednitab, 3 napig 1 tabl., majd 3 napig 0,5 tabl., közben végig napi 1/4 quamatel, és mozgáskorlátozás.

Mivel elutaztunk vittük magunkal a cicát és ápoltam, minden este megkapta a gyógyszereit.Szinte egész nap és éjszaka alutt, de azért már evett és ivott is.Délutánra már kiment a gyógyszer hatása és akkor láttam, hogy már fáj neki, de mindig este kapta a gyógyszert.Mivel nem akarta se ételbe se italba megenni, ezért porrá törtem és tejjel összekeverve fecskendővel adagoltam a szájába, hogy biztosan lenyelje. Nem nagyon szerette, de ügyesen bevette mindig.

Miután elfogyott a gyógyszer kezdte magát jobban érezni.Jött a jó idő és többet járt ki az udvarra. Sajnos tegnap(03,16.) észrevettem hogy egész nap nem evett és nem is kérte az ételt, majd éjszaka felébresztette a párom, hogy ki kell mennie piszkolni és miután megvárta és vissza bejött a lakásba akkor evett.A párom elmondása szerint már akkor ismételten úgy ment mint amikor ez az egész kezdődött.Most ismét ott tartunk, hogy csak fekszik, nyávog ha felemelem és leengedett háttal sántikálva megy.T

öbbnyire összegömböjödve, de leginkább háton alszik, lábai az égnek állnak.Nem tudom mit tegyek? Hiszen nagyon szeretjük, nem szeretnénk elveszíteni és azt sem, hogy szenvedjen. Mi lehet a betegségének az oka a tünetek alapján?Remélem tud nekem segíteni.

Előre is köszönöm!

Válasz

Szükség lenne legalább egy röntgenvizsgálatra a pontosabb diagnózishoz. Lehet, hogy a gerince fáj, de lehet, hogy valamelyik hátulsó végtagja.Lehet, hogy mégis érte valami trauma, ami külsőleg nem látszott. Sérülhetett a medencéje is.

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »