Macskák

3 cicám bolhás, 3 bolhairtó egyike sem hatásos...

kategória Macskák
Kérdező Zsibic

Kérdés

Tisztelt címzett! Az a problémám hogy két perzsa cica mellé hoztunk egy harmadikat, aki bolhás volt. Semmilyen bolhairtóval nem sikerült kiirtani, 3 különböző márkát próbáltunk, nyakra cseppentőset, most már 3 erősen bolhás cicám van egy évesek 5 kg alattiak. Milyen márkát javasol ami a legerősebb bolhairtó és megoldaná a problémát? Vagy esetleg nyakörvben vagy más formában de mindenképp erős hatásúra lenne szükség. A másik problémám hogy az egyik cica semmiképp nem használja az almot. Rá van szoktatva, ismeri, tudja de többször bele is megy, majd kijön és mellé végzi a dolgát vagy máshova a padlóra. lett plusz alomtálca hozva neki, minőségi almot kaptak a régi helyett, több helyre át lett helyezve az alomtálca, volt hogy külön helyiségben volt hogy a többi cica se zavarja meg.Nem egy adott helyre de mindig rossz helyre végzi a dolgát. Ha épp látom, és rászólok rendesen az alomba végzi. Hogyan lehetne erről leszoktatni? A cica lány, lehet hogy valamilyen betegség okozza nála? Köszönettel, Krisztina

Válasz

Azért nehéz a bolhákat teljesen kiirtani mert a lerakott peték a környezetbe kerülve is fejlődésnek indulnak és visszafertőzik a cicákat.

Én két márkát ajánlok: Advocate vagy Stronghold mert ezek a bolha lárvái ellen is hatásosak. 4 hetente kell ismételni és 2-3 hónap alatt lesz teljes a bolhamentesség.

Az alom mellé piszkítás nem betegség hanem egy rossz szokás, amiről kitartó munkával le lehet szoktatni a cicát. Ha jó helyre intézi a dolgát akkor dícséret és jutalom ellenkező esetben dorgálás.

Bolhák a kiscicákon

Hogyan szabaduljunk meg a bolháktól?

Miért fontos a bolhaírtás?

Macska élősködői

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »