Macskák

Egy éves, ivartalanított nőstény cicánk az elmúlt hetekben bolhás lett...

kategória Macskák
Kérdező Kendra

Kérdés

Kedves Doktor Úr!

Egy éves, ivartalanított nőstény cicánk az elmúlt hetekben bolhás lett, annak ellenére, hogy benti cica, soha nincs kint a szabadban. Állatkereskedésben kaptam rá egyfajta gyógynövény alapú spot on-t, de ez teljesen hatástalan volt. Ezt követően állatorvos tanácsára Frontline Combo-val kezeltük a mai napon, ám a lakásban is nyüzsögnek ezek az élősködők. Érdeklődnék, hogy milyen szert tudna javasolni, amit a lakásban és esetleg az állaton is alkalmazhatunk? Továbbá lenne egy olyan gondom, hogy tegnap éjjel a cicánk az asztalra végezte a dolgát.

Soha nem fordult elő még, hogy akár az alom mellé sikerült volna a "termék", nemhogy ennyire messze tőle. Körülbelül egy hónapja váltottunk szilikonos alomra, de azt ez idáig gond nélkül használta. Ennek mi lehet az oka? Válaszát előre is köszönöm!

Válasz

Kedves Gazdi!

A probléma ott kezdődött, hogy gyógynövényes szert alkalmazott, így elszaporodhattak a bolhák a lakásban is.. A Frontline Combo tökéletes (még az Advocate is jó), de nem irtja ki a már egész lakásban elszaporodott bolhákat..

Fontos tehát a környezet bolhairtása is (fekhelye, szőnyeg, kárpitok) mivel a legtöbb bolha itt található, ezt permetezéssel lehet megoldani (pl. neostomosan hígitva vagy lakásban insecticide spray)

Az alomanyag cseréje okozhatja ezt a problámát..

Leszoktatásról lehetőségek:

• az alom anyagának cseréje más állagúra, minőségűre (akár a régire vissza)

• még egy alomtálca a lakás másik pontjára

• rajtakapáskor erős hanggal vagy vízspricceléssel megzavarni

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »