Macskák

Bolhás macska: nyakörv vagy csepp a jobb ellene?

kategória Macskák
Kérdező Ancsabella

Kérdés

Tisztelt Doktor Úr!

Van egy 3 hónapos kicsi cicám, nemrég fogadtam örökbe. Iszonyatosan bolhás volt, többször megfürdettem már és vagy 100 bolhát kiszedtem már belőle. Vettem neki bolhaírtó nyakörvet, de úgy hallottam, hogy azt csak 6 hónapos kortól lehet, viszont az eladó azt mondta hogy azt már 3 hónaposan is ráadhatom. De nincs ráírva sehova (ezt az eladó is mondta) az egyik kérdésem az, hogy rá adhatom-e a cicusra? Nem lesz-e baja tőle? A másik kérdésem pedig az lenne, hogy a bolhák miatt eléggé szétvakarta magát és a nyakán van 2db borsószem nagyságú seb (de már varras) és ha ráadnám a nyakörvet lenne-e baj ebből? Szabad?

Előre is köszönöm válaszát!

Válasz

Kedves Gazdi!

nem ajánlott a nyakörv, jobb a csepp. Frontline Combo tökéletes (még az Advocate is jó), de nem irtja ki a már egész lakásban elszaporodott bolhákat.. Fontos tehát a környezet bolhairtása is (fekhelye, szőnyeg, kárpitok) mivel a legtöbb bolha itt található, ezt permetezéssel lehet megoldani (pl. neostomosan hígitva vagy lakásban insecticide spray).

A sebesre vakarás valószínűleg a bolhaekcéma miatt van. Ilyenkor az állat a bolha nyálára allergiás, ezt csak bolhairtással már nem lehet megszüntetni, hanem gyulladáscsökkentők, antiallergikumok is kellenek.

Olvass tovább!

Ezek a macskamérgezés tünetei

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »