Macskák

Macskám bolhás lett és a nyuszira is átmentek...

kategória Macskák
Kérdező Echnaton

Kérdés

Tisztelt Doktor,

10 éves perzsacicámat bolhák támadták meg, annak ellenére, hogy mindig kezeltem Combo Frontline cseppel. Jelenleg 8 kiló, telente több. Lehetséges az,hogy egy ampulla nem elegendő ekkora testtömeghez? Ha kettőt adok neki,nem fogom esetleg túladagolni? Van egy törpenyuszink is, ő is bolhás lett, őt nem tudom, mivel tudnám megvédeni. Kérem, legyen szíves segíteni.

Köszönöm!

Válasz

Sajnos a macskára nem tudok mit mondani, nekem is volt cicám sokáig és elég volt nekik ez a combo frontline - nekem mis perzsa cicáim voltak- 16 évig eléltek.:) A nyuszinál viszont ugyanaz az eset van, mint a cicánál. Ha látod a bolhát, akkor először is meg kell fürdetni a nyuszit. Ezt sajnos nem tudjuk elkerülni - bár ebben a melegben jól is fog neki esni.

Egy lavórba tegyél vizet, abba mehet a macskasampon is - soha ne a bőrére tedd - tedd bele a nyuszit és ahogy a cicát is szoktad mossad meg. A fülére és a szemére ügyelj ne menjen bele víz. Utána jól öblítsed ki a szőrét, majd nem is kell szárítani most. Bolhairtó spry-vel fújjad be a nyuszit. Fertőtlenítsd a ketrecet is- azt is fújjad be- és minden olyan helyet, ahol a nyuszi megfordult. (tehát ugyanaz, mint a cicánál).. Majd egy 7-10 nap múlva ismételd meg az egészet, hogy a petékből kikelő újabb adag bolhát is elpusztítsad. Így egy kezeléssel eltűnnek a bolhák, persze a gócot is meg kell szüntetni. Ha van más kijáró állat, ami beviheti a lakásba a bolhákat, azt is kell kezelni.:)

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »