Macskák

Oroszkèk hat hónapos cicànkat tegnap hoztuk haza a "cica panzióból" 9 nap utàn...

kategória Macskák
Jelleg Viselkedés
Kérdező OroszkekM

Kérdés

Üdvözletem!

Oroszkèk hat hónapos cicànkat tegnap hoztuk haza a "cica panzióból" 9 nap utàn. Ez volt az első alkalom amikor egyedül volt,mmàs cicàkkal. Ma figyeltem fel arra, hogy rengeteget alszik, mondhatni az egèsz napot àtaludta, csak enni kelt fel. Szerintem egèszen jól evet, talàn a ropogósból nem fogyott, vizet egyàltalàn nem ivott. Tőle nem volt megszokott az egèsz nap àtalvàsa, voltak bolond órài amikor rohangàlt, a kedvenc botjàval se jàtszik. Nagyon aggódom. Hazajövetele óta bújik doromból (többet mint szokott) Sokat ràgcsàlgat magàban, nyalja a szàjàt. Megnèztem a fogait, nem nagyon làtom őket de ai furcsa, hogya kismacskàm nem haraptanle a kezem pedig "sokat" piszkàltam a szàmàt. Egèsznap bàgyadt de ha megsimogatom doromból. Tegnap is többet aludt màr mint szokott. emiatt fordulok Onhöz. Beteg a kismacskàm vagy mi lehet vele? Fiatal mèg ahhoz, hogy àtaludja az egèsz napot nem? El is vonul kicsit, pedig zseret ott lenni ahol èn. Meg a csàmcsogàsa furcsa mèg nekem.. lehet hogy jön a foga? De normàlisan eszik... Aggódom. Kérem adjon tanàcsot. szombaton van sajnos időnk elösször az orvoshoz elvinni, nem tudom egyàltalàn indokolt e..

Válasz

Kedves Gazdi!

itt két dolog is lehet, a macska alapvetően nagyon ragaszkodik a megszokott környezetéhez. általában túl nagy stresszel jár, ha innen kimozdítják. A 9 napos panzó biztosan nagy stressz volt, amit most ki kell pihennie. Sok cica ezt alvással teszi. Legközelbb érdemes elgondolkodni, hogy valamelyik rokonukat megkérik, hogy nézzen rá naponta egyszer a cicára. Bővebben >>

A másik pedig lehet a fogváltás, ebben a korban cserélik a fogukat. A fogváltás az állatok esetében is okozhat kedvetlenséget, bágyadtságot, rágási problémákat, "nyűgösséget", mint az ember gyerekénél. Esetenként hőemelkedés, láz is jelentkezhet. Ha kétségei vannak, keresse fel a kezelő állatorvost.

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »