Macskák

Elköltöztünk, azóta macskám depressziós...

kategória Macskák
Jelleg Viselkedés
Kérdező Diana83

Kérdés

Tisztelt Dr. Haziallat :))

Van egy 2 eves himalaja perzsa kandurom. Mindig is nyugis volt, de korabban azert jatszott, szaladgalt, tudtam trenirozni is, par apro trukkot szepen megtanult. Most 4 honapja elkoltoztem a paromhoz, ezelott wgy tarsas albiban laktunk, ahol 3 masik macskaval es 4 masik emberrel osztozott a hazon es porazon a kertben is szivesen szaladgalt. Most egy kis lakasban lakunk, ahol egy kisse hiperaktiv 5 honapos lanycica is lakik velunk mar 1 honapja. Viszont az en kandurom szerintem depis lett :( azert ez nagyon sok valtozas. Sose volt bujos, dorombolos, de most semmit se csinal, semmi se erdekli, csak alszik, viszont az etvagya nem rossz. Ha simogatni szeretnem, mindig elhuzodik, egyaltalan nem dorgolozik semmihez, nem dorombol csak bosszus tekintettel bambul. Hogyan javithatnam a helyzetet? Koszonom! Diana

Válasz

Kedve sgazdi!

A macskák egyáltalán nem szeretik a változásokat, sokszor egy új bútor beszerzése is 2-3 hét depis időszakot okoz a cicának. Költözés, új emberek, ez bizony hosszabb időszakot követel, míg megszokja. Foglalkozzon vele sokat, játsszon vele. Az hogy az étvágya nem romlott, jó jel.

Ami szokott segíteni:
Az alom, az etetőtálka és a víz helyét lehetőség szerint úgy alakítsuk ki, hogy valamilyen formában hasonlítson a régi otthonunkra (semmiképpen ne ezekben az időkben szerezzünk be új tálakat, takarókat, játékokat a cicának, ezek maradjanak a megszokottak).

Türelem és sok-sok foglalkozás.

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »