Macskák

Macskám elkaparja az ételt. És csak tejbe áztatva eszi meg a tápot...

kategória Macskák
Kérdező Lexie

Kérdés

Egy kis birman kandúrka büszke tulajdonosa lettem nemrég. A cicus most 4 hónapos, imádnivaló pofi. Viszont van 1-2 olyan dolga, amit nem tudok hova tenni, a tenyésztő szintén nem. Az egyik, hogy ha megette a kajáját, elkaparja az edényt, mint a kutyusok a zsákmányt :) Ha hagyott egy picit, akkor is, ha megette mindet, akkor is. Van még két másik cicám is, lehet hogy ez egy jelzés nekik, hogy az az övé? vagy netán játék?

A másik dolog, hogy csak pici tejbe áztatva eszi meg a kölyök tápot. Hogy szoktassam le róla? Attól félek, így nem fognak fejlődni a fogai sem. A tenyésztőtől már úgy hoztam el, hogy csak száraz tápot kaptak, néha pici tejjel esetleg. Próbáltam, hogy egyre kevesebbet adok neki, de mikor már alig volt pár csepp tej a tápon, már csak nézegette, nem nagyon akart nekiállni enni. Ezzel függ össze a harmadik kérdésem is, hogy a napokban akartam neki adni kölyök cicának való nedves alutasakos kaját. Megszagolgatta, aztán csak nézett rám, hogy mi ez. Próbáltam pici tejjel, még úgy sem ette meg, fele-fele arányban száraz táppal sem. A másik két cicám imádja ezt, igaz, ők utcáról mentett cicák, mindent szeretnek. Tudna nekem segíteni ezekkel a szokásokkal kapcsolatban? Köszönöm Alexa

Válasz

Hogy "bekaparja" a tányérját, egyszerűen egy szokás,semmi jelentősége firtatni, hogy miért teszi. Én sem tudom. Sok macskának vannak furcsa, megmagyarázhatatlan rituáléi. Én inkább egy takarításnak vélném, mintha rendet akarna maga után hagyni, mint székletürítés után. A cica fogának fejlődését nem befolyásolja, milyen állagú a táp. Ha nincs hasmenése a tejtől, akkor egye tejjel a tápot.sok macska a végletekig képes ragaszkodni egy az általa megszokott kedvenc táphoz, és éhségsztrájkot folytat napokig, ha nem azt kapja. Más macskák rendszeres időközönként igénylik az eleségváltást, mert egyszerűen megunják a régi kosztot. Előbbi a szerencsésebb helyzet, ha sikerül egy jó minőségű tápot kiválasztani, és amellett kitartani.

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »