Macskák

Milyen élősködők vannak a macskáinkon?

kategória Macskák
Kérdező vassmaris

Kérdés

Tisztelt Doktor Úr/Nő!

Olyan kérdéssel fordulok önhöz, hogy 2 hónapja születtek kiscicáink, (május 8 és 11-e) két alom. A szőrükön fejtetűhöz hasonló fehér serke? van. A szőrszálak tövén pedig sárgás kis élősködők. A felnőtt kandúr macskában láttam először, ő le lett cseppentve bolhacseppel, kb. egy hete, de nem múlt el róla.

Bőrelváltozást, szőrhullást nem tapasztaltam. A két anya macskán nem láttam még. Az anya macskák és a kicsik amióta nem szopnak nem közös helyen alszanak. ( a kicsik be vannak zárva), a szülők nem.

Délelőtt, és estefelé vannak kiengedve, amikor nincs meleg, illetve éjszakára is bent vannak. A kandúrral nem találkoztak, csak mióta ki vannak engedve. De ő idegenkedik a kicsiktől (nem dörgölőznek össze). A Az lenne e kérdésem, hogy mivel lehet ezt kiirtani, illetve a kismacskáknál milyen módszert lehet biztonságosan alkalmazni? Illetve, hogyha nem érintkeztek egymással a macskák, akkor honnan szedték össze, és az anya macskákon miért nem látok? Ők nem lettek még lecseppentve, mert a kicsiket még néha magukhoz engedik. (nem mertem őket lecseppenteni.)

Válaszát előre is köszönöm!

Tisztelettel: Vass Marianna

Válasz

A leírás alapján szőrtetűre gyanakszom, de jó lenne megmutatni állatorvosnak. Ő tudni fogja, milyen külső élősködő elleni szert alkalmazzon.

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »