Macskák

9 éves macskánk epilepsziás

kategória Macskák
Jelleg Egyéb
Kérdező bifingusz

Kérdés

Kedves Dr Háziállat!

Kérem segítsen! Egy 9 éves házi cirmos cicánk van, Bifingusznak hívják. Eddig minden szép és jó volt, egyszer csak szörnyű látvánnyal kellett szembesülnünk. Péntek éjjel epilepszás rohama volt szegénynek, ami 5 óránkét ismétlődött és kb 30 másodpercig tart. szombaton látta orvos, de nem vizsgálta meg, nem kapott semmit. Amit elmondtunk tüneteket, közölte valóban epilepsziáról van szó. És ennyi!

Bifike állapota tovább romlott.Vasárnap estétől már 2 óránként volt rohama, időbem ugyanannyi ideig tartott. Hétfőn egy másik orvost kerestünk fel aki alaposan megvizsgálta, vért vett tőle. Ami aggodalomra ad okot az a CK=4528 és az LDH=456 Kapott sevenalt (100mg-nak az 1/8-át adjuk),seduxent 5mg-nak az 1/4-ét,és milgammát (1 kapszulát) kap. Azóta ugyan nem volt rohama, viszont nem tud lábra állni, nem tudjuk eldönteni hogy szédül-e vagy az izmaival lenne gond .Talpra állna, de csuklik össze, ritkán tud megtenni pár lépést ugy hogy nem esik el.a feje sokszor bele esik evés közbe a táljába. Nagyon sokat nyávog, riadt, mintha félne valamitől, nem találja a helyét. Rengeteget enne, de ha már tulzásnak találjuk elvesszük előle az ételt.Kedden visszamentünk az orvoshoz az új tünetek miatt.mivel vizeletet nem ürített egy napja, így kipréselte belőle az állatorvos, azt mondta nekünk is ezt kéne tenni ha nem fog neki menni.(Szerda reggel volt széklet is vizelet is)tanácstalanok vagyunk, ezt is elmondtuk az orvosnak, mert nagyon fáj látni hogy mit szenved szegényke,rossz nézni ahogy megy, de véleménye szerint ez nem szenvedés.

Sokat nyávog, vajon fájdalma lenne? A gyógyszerek okozhatják vajon ezeket a tüneteket? Mert akkor mindenképp érdemes várni. Mi a véleménye kedves Doktor Úr? Ami nehéz számunkra , meghozni a helyes döntést.Tudom ebben nehéz tanácsot adni, de mégis vajon van-e esélye a cicának még a szenvedésmentes élethez???? Felkészültünk már a legrosszabra is, csak nem tudjuk hogy megtegyük ezt a lépést vagy nem. A cica érdeke a legfontosabb számunkra

Válasz

Kedves gazdi!

Javaslom forduljon epilepsziára szakosodott állatorvoshoz, Kiss Gabriella kivizsgálja a cicát. Mindenképp meg kell néznie, látatlanban nem fog diagnózist felállítani. Kérjenek tőle időpontot.

http://www.haziallat.hu/szaknevsor/allatorvosok/epika/254/

Gyógyulást kívánunk a cicának!

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »