Macskák

7 éves kandúr cicámnak véres volt a széklete és nyüzsögtek körülötte a fehér giliszták

kategória Macskák
Kérdező anyci

Kérdés

7 éves kandúr cicámnak véres volt a széklete és nyüzsögtek körülötte a fehér giliszták (rövid csepp alakúak voltak) kb. 15 db. Nem szeretném orvoshoz vinni, mert nagyon vadul viseli. Esetleg adjak neki féreghajtót és akkor rendben lesz? Vagy mit tehetek házilag, ill. állatpatikában mit kaphatok rá?

Előre is köszönöm válaszát!

Válasz

Kedves Gazdi!

A féreghajtót állatpatikában is megveheti. A macska súlyát érdemes tudni, mert kilóra adják ki neki az adagot. A véres széklet viszont aggodalomra ad okot, mert akkor már erőteljes a fertőzöttség!! Én mindenképpen megmutatnám állatorvosnak a cicust!

Mivel a macskák egész életük során megfertőződhetnek a különböző bélférgekkel, ezért általában 3 havonta ajánlott őket féregteleníteni. A kizárólag a lakásban tartott állatok is megfertőződhetnek. Fonalféreg petéket cipőtalpra tapadt földdel vihetünk a lakásba, vagy a lárvákkal a csótányok elfogyasztása révén, galandférgekkel pedig a bolhák közvetítésével fertőződhetnek meg. A bolhapetéket mi magunk is hazavihetjük, ha bolhás állatot vettünk az ölünkbe.  A lakásból kijáró, vadászó, ezért a bélférgek köztigazdáit, vagyis földigilisztát, csótányt, kisrágcsálókat és madarakat fogyasztó, valamint a bolhával fertőzött macskák esetében ennél gyakoribb kezelésre van szükség fonál és galandférgekre egyaránt hatékony szerrel. Őket, különös tekintettel az orsóféreg fertőzés nagy valószínűségére havonta ajánlott féregteleníteni!

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »