Macskák

Macskámat rendszeresen féregtelenítem, de nem használ..

kategória Macskák
Jelleg Egyéb
Kérdező Pukkancs

Kérdés

Macskámat negyedévente féregtelenítem, de állandóan férges. Kinti, falusi macska kb 2-3 kg-os. Legutóbb 2012 december 8-án féregtelenítettem. A helyi gyógyszertárban vettem a tablettát, az kerek fehér tabletta volt. Tegnap vettem észre, hogy megint férges a fenekén kívül és a szőréről 4 db fehér gilisztát távolítottam el. Ma vásároltam tablettát ez rózsaszín, ovális. Mielőtt beadtam megint 3 giliszta volt rajta. Evett kiment, majd megint 3 gilisztát vettem le róla. Kérdésem, mit tehetnék még? Annál is inkább mert van egy kutyám is. Persze Őt is állandóan féregtelenítem, ahogy a macskán látom a férgességet.

Válasz

Kedves Gazdi!

A macska féregtelenítése valóban negyedévente kell, hogy megtörténjen. A tablettát testtömeg kilogrammra adják, nem biztos, hogy egy tabletta elegendő.

Fontos tudni, hogy a különbözõ féregtelenítõ készítmények a férgek különbözõ típusai ellen hatékonyak. Vannak olyan készítmények, amelyek csak a bizonyos férgek ellen hatékonyak, ezzel szemben a Drontal termékcsalád a macskák férgeinek összes típusa ellen hatékony.

Illetve azt is jó lenne tudni, hogy helyesen adja be a tablettát. Biztosan lenyelte a cica? Ha nme biztosa benne, akkor inkább bízza állatorvosra.

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »