Macskák

Macska fogkő, fogíny probléma

kategória Macskák
Jelleg Egyéb
Kérdező Faye

Kérdés

Márc. 27-én, szerdán, altatásban fogműtéte volt a 12 éves fehér perzsa, ivartalanított hím cicámnak. Fogkövet szedtek le és két - valaki másik orvos(?) által - ínyben hagyott fogcsonkot távolítottak el. Bűzmirigy és fültisztítása is volt karomvágással. Azóta dülöngél, alig áll meg a lábán. Nem tud egyenesen menni. Mindenhonnan lepottyan.

Enni sokáig nem volt hajlandó, de két napja már eszik egy keveset. Ez már a sokadik kezelése, sosem volt hasonló gond sem vele. Semmi gond nem volt! Rettenetesen meg vagyok rémülve! A tünetek szívproblémát is jelezhetnek...

A műtét előtt nem volt semmi gond vele, egészséges cicát vittem az orvoshoz, pont azért, mert féltem, óvom, szeretem!!! Mit tettek a kiscicámmal??? :((( Ma legkorábban csak este lesz lehetőségem. Egészséges cicát vittem az állatorvoshoz, és most az életéért rettegek!!! Mit tegyek? Mi lehet a gond? Már ebben az orvosban sem bízom többé! Kérném szépen, segítsen nekem valaki válasszal, jó tanáccsal! Hálásan köszönöm!

Válasz

Nem tudom mivel altatták a cicát, de a leggondosabb ellátás mellett, egészséges állatban is okozhat mellékhatást bármilyen beavatkozás, gyógyszer, altató beadása. Akár halált is. Ez emberben is így van. Példa erre, a kollégám saját, nem is öreg cicája, amelyik egy rövid, a legkíméletesebb gépi altatás után napokig idegrendszeri tüneteket produkált. Korábban nem reagált így az altatásra. Mindenképpen visszavinném a cicát a kezelőorvoshoz, mert tudni kellene, mit kapott az állat. Meg kellene vele beszélni, hogy végezzenek legalább egy laborvizsgálatot,esetleg egyéb kiegészítővizsgálatokat,amit szükségesnek lát. Ha ő nincs felszerelkezve ilyesmire, kérje, hogy ajánljoni más kollégát,aki szakirányú vizsgálatokat tud végezni. Pl. neurológiai kivizsgálás, kardiológiai kivizsgálás, ultrahang vizsgálat.

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »