Macskák

Macskám szőre foltokban hullik

kategória Macskák
Kérdező Valcsika001

Kérdés

Tisztelt Doktor Úr/Nő!

A cicám nyakán tenyérnyi helyen nincs szőr. Nagyon viszket neki. Már voltunk vele kórházba, de nem tudták megállapítani, hogy mi a baja. Kapott rá kenőcsöt /Terbisil/, antibiotikumot,de semmi nem használ. A szeme fölött is volt ilyen probléma de már ott kinőtt a szőre. Mi lehet ez mivel lehetne kezelni??? Ez a betegség kb már egy hónapja tart nála. Mivel velünk van a lakásba szeretném megkérdezni, hogy ragályos-e, nem lesz valami bajunk nekünk is??

Köszönöm válaszát.

Válasz

Az állatorvosok alopeciának mondják. Nem a természetes vedlési folyamatról van szó, hanem olyan állapotról, amikor foltokban hullik a cica bundája. Önmagában is kezelést igénylő betegség, de bolhafertőzés, stressz, allergia vagy alultápláltság jele is lehet.

Bolha
Talán a vérszívók gondolatára is kiráz a hideg, de ki kell ábrándítanunk: rendkívül gyakori jelenségről van szó. Könnyen észreveheted őket vagy ürüléküket a bőr mentén. Jellegzetes tünet a sebesre vakarás és a faroktövi szőrritkulás. Az állat kezelése mellett elengedhetetlen a lakás bolhamentesítése is a megfelelő készítmények használatával.

Nagyon fontos, hogy amennyiben bőrtüneteket észlelsz a macskádnál, semmiképpen se házi módszerekkel akard meggyógyítani, hiszen szakértő segítségre van szükség. Irány a doki!

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »