Macskák

12 éves sziámi házicicánknak gombás bőrbetegsége van...

kategória Macskák
Kérdező Szup-szup

Kérdés

Tisztelt Dr.Nő/Úr!

12 éves sziámi- házicicánknak (ivartalanított, lakásban tartott) gombás bőrbetegsége van, ezt egyértelműen kimutatta a bőrkaparék eredménye. Jelenleg immaverolos oldattal szoktam mosogatni, és utána Nizoral 20 mg-os gomba elleni krémmel szoktam bekenni. Mindezt a cica dr.nénink ajánlására. .Egyik kérdésem nem káros-e cicára ha lenyalja?

Második kérdésem, ill.: a gomba kimutatása utána szedett gyógyszert, 10 napon át félszem Kefavet 250 mg-osat. Ez kb. egy hónapja volt, de még mindig nem látok semmi változást. (Rokonok akik nem látták 1 hónapja a cicát, szerintük már egy kicsit jobban néz ki). Mennyi ideig tarthat ez még? Olvastam itt a háziállat.hu oldalon, hogy Douxo Seborrea sampon, emulzió és spot-on készítményt ajánl. Ez nekünk megfelelő lenne-e? Viszont aggodalmam, hogy még sosem volt fürdetve a cica, hogy tudom rávenni fürdésre? Pláne, hogy a samponnak 10 percig rajta kéne lenni. Talán közbölső megoldás lenne, ha mint az immaverolos oldatot is rákenem, ezt is csak úgy rákenném, és közben simogatnám, akkor hagyná magát. Ugyanígy tiszta vízzel leöblíteném neki, mert nagy fürdésnél a 4 emeletes társasház minden lakója összeszaladna olyan nyivákolást levágna:-)

Köszönjük a választ. Üdv. Éva.

Válasz

Míg a gomba okozta szőrhiány megszűnik, az kb 2 hónap. A seborrea samponra itt szerintem semmi szükség, viszont az Imaverol oldatot ne öblítse le!Jó lenne, ha a krémet nem nyalná le magáró a cica. Ezt legegyszerűbb egy védőgallér alkalmazásával megakadályozni.

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »