Macskák

Macskám hasmenése kialakulhatott az alutasakos eledeletől?

kategória Macskák
Kérdező Pandamaci

Kérdés

Érdeklődni szeretnék: ha a 8 hónapos fiú, ivartalanított cicám a (jó minőségű!) alutasakos és konzerv ételektől gyakran hasmenéses, akkor elegendő neki a szintén jó minőségű száraztáp és természetesen kiegészítve házi finomságokkal: csirkenyakkal, szárnnyal? A tejről már le kellett állnunk teljesen, mert a laktózmentes tejtől is hasmenése van. A vízzel pedig leginkább játszani szeret, pancsol vele, kiborítja a tálat - mint egy kisgyerek. :) Valóban naponta már csak egyszer kaphat ennivalót? A cica lakásban tartott cica.

Előre is köszönöm a választ.

Válasz

Kedves gazdi!

A macska hasmenés nem betegség, hanem tünet. A kiváltó okok a következők lehetnek: ételallergia vagy- érzékenység, ételmérgezés, paraziták, vírusok, baktériumok, gyógyszerek, hyperthyreosis, helytelen táplálkozás.
A macska hasmenés okát minél hamarabb ki kell deríteni, mert a folyadékveszteség miatt életveszélyes állapotba kerülhet a cicus. Az alutasakos eledel és a konzerv nem jó, hogy fő táplálék, a prémoium száraz táp mellé kaphatna néha egy kicsit, de nem lenne szabad ezen élnie...

A csirkenyak is fennakadhat a szájában, ezeket sem javasolt adni. MOst kivételesen viszont kaphat a cicus, az alábbi módon, de csak így: pépesítsenek klopfolóval (jól törjék össze)  össze nyers csirkenyakat és adjanak neki azt., ez segít a hísmenés kezelésében..

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »