Macskák

A macskámnak megy a hasa. Csak az antibiotikumos injekciós kezelés segít?

kategória Macskák
Kérdező inizin

Kérdés

Tisztelt Dr.Úr/Nő!

A macskámnak megy a hasa pár napja! Elkezdtem neki adni egy új fajta tasakos állateledelt (csak Kitekatot eszik) másnapra jött elő a hasmenése, utána több napon keresztül. Megvizsgálta az állatorvos, nincs láza, étvágya van viszont van olyan nap amikor 3-szor is megy a cicám hasa!

Adok neki hasfogót, valamivel jobb is lett. Adtam neki újra a Kitekatot, majd megpróbáltam neki adni később az új fajta tasakosból, másnapra újra ment a hasa! Az orvosunk antibiotikumos kezelést javasolt! Kérdésem, hogy próbáljam továbbra is inkább adni neki azt amit megszokott hátha csak az új eledelt nem bírja a gyomra vagy kezelést javasol?

Mennyibe kerül egy antibiotikumos injekciós kezelés?

Köszönöm válaszát!
Üdv.:inizin

Válasz

Ha a megszokott tasakos eledeltől nincs hasmenése a cicának akkor lehetőleg azt kell adni neki. Ha változtatni szeretne akkor csak fokozatosan térjen át az új tápra, először csak negyedrész, később fele-fele majd 3/4 rész legyen az új étel aránya mielőtt teljesen az újat kapná. Ha esetleg valamilyen allergia miatt alakul ki a hasmenés akkor más eledelt kell keresni,választék van bőven. Jelen esetben nem látom szükségét antibiotikum alkalmazásának.

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »