Macskák

Nőstény macskám az ivartalanítás után úgy viselkedik, mintha ivarzana. Miért,

kategória Macskák
Jelleg Szaporodás
Kérdező nyaszi

Kérdés

Kedves Doktor Úr! A kérdésem a következő lenne: 10 hónapos lány cicám tegnap tüzelt először, és mivel van egy fiú testvére, illetve a szomszédságba is átjárnak (alapvetően benti cicák), gyorsan megszerveztük az állatorvossal az ivartalanítását, és ma ez meg is történt. Délután került haza a cica, teljesen jó állapotban. A fiú cica hamarabb lett ivarérett, és már korábban is próbálkozott rámászni a testvérére, aki ezt őrült nyávogások közepette mindig hárította.

Az elmúlt két napban ez megváltozott, a lány cica folyamatosan felkínálkozik neki, és a nap 24 órájában nagy hangzavarral a párzást követelik, kénytelenek voltunk külön zárni őket. A gond az, hogy mióta hazahoztuk az orvostól a lány cicát, nem hogy rosszul lett volna az altatás miatt, ehelyett ugrándozik,követeli hogy kimehessen és percenként pucsít és ingerli a fiút, akinek több se kell, vagyis lényegében semmi nem változott, ugyanolyan őrültek háza van..

Én azt gondoltam, ezt elkerülhetem az ivartalanítással. A fiú cica ivartalanítására is mihamarabb sor kerül, de nem értem ezt a jelenséget, miért ugyanolyan felajzottak mindketten???( a fiút megértem,csak azt nem, hogy termelődik-e valami a lányban,ami ingerelné) Hiszen elvileg el lett távolítva a petefészek, mi sarkallja erre a cicát? Esetleg még egy darabig működnek a hormonok?

Nem tudom, fog-e egyáltalán valami változni,de ilyen tapasztalatról még senkitől sem hallottam és nagyon kellemetlen a helyzet. Szeretném megkímélni a cicát az idegen kandúroktól, akiknek ki van téve,még akkor is, ha a testvérét ivartalanítom.. Válaszát előre is köszönöm!

Válasz

Mivel a műtét csak ma történt és a cica éppen ivarzott, természetes jelenségről van szó. A szervezetben keringő hormonok a petefészkek eltávolításával nem tűnnek el hirtelen. Kis türelemre van szükség, míg kiürülnek. Újabb ösztrogén már nem fog termelődni, és biztos lehet abban ,hogy az ivarzás tünetei meg fognak szűnni.

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »