Macskák

Kiscica került hozzánk, még vad

kategória Macskák
Jelleg Viselkedés
Kérdező b.anett90

Kérdés

Van egy 7hetes kandúr házi cicám. A párommal élek, 9napja van nálunk. Az első napokban nagyon jól viselkedett, rögtön játékos volt, bújós, igényelte a társaságot és szépen evett. Körülbelül a 4. este elkezdett tombolni. Majd a rá következő este is, azóta pedig jóformán egész nap fel alá futkos a lakásban kitágult pupillával, mindentől megijed, minket is meg akar támadni, a játékaival is agresszíven játszik, nem úgy mint korábban. Csak kora reggel és lefekvés előtt jön oda kicsit hízelegni. Folyamatosan fülel és les. Mitől lehet ez? Csak kiscicás bolondozás vagy kell e tartanunk valami komolyabbtól?

Köszönöm

Válasz

Nem kell aggódni, több hét, mire megszokja az új helyet :)


Amikor a kiscica először hazaérkezik, ne feledjük, hogy az elején kicsit nehéz még neki feldolgozni a sok élményt. Épp ezért tegyük csendes, biztos helyre, és mutassuk meg neki, hogy hol találja az ételt, és hol végezheti el a dolgát. Vegyük körül szerető gondoskodással, és próbáljuk megnyugtatni, gyengéden cirógassuk, és halk, nyugodt hangon beszéljünk hozzá.
A játszás ugyancsak nagyon fontos módja a gazda és a kedvenc közötti kötelék kialakulásának, és a kiscica hamarosan ki is követeli magának.

van néhány durva cicus, viszont őket is le lehet erről szoktatni, de nme hinném, hogy Önöknél erről lenne szó, csupán még nem szokta meg az új helyet.

Durva cicók >>

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »