Macskák

Macskám rosszul lát, katéterezve és ivartalanítva is volt...

kategória Macskák
Kérdező iringocska

Kérdés

Tisztelt Dr. Úr!

Van nekem egy 8 éves sárga kandúr cicám, akinek 2008 dec.-ben katétert kellett tegyenek, mert elakadt a vizelete. Ez 2009 ápr.-ban újra jelentkezett, amikor a dr. választás elé állított (mivel annyira fel volt gyűlve a szervezetében a vizelet), azonnali műtét mellett döntöttem. Kiherélték és a húgyvezetékeket kivarrták. Altatás alatt felébredt és újra bealtatták. Nagyon nehezen gyógyult, 3x esett itthon kómába és krízist csinált. 2 hétig csak perfúzión keresztül táplálták, még nem is ivott magától. Szerencsére felépült, de a műtét után szinte semmit nem lát, kb. 10% a látása (nappal).

Először azt mondta a doki, hogy az enroxil-gentamicin keverékre lett allegriás vagy az altatótól van és pár nap múlva felszívódik, visszajön a látása, De ez nem történt meg. Visszavittem és az volt a válasza, hogy a húgysav a látóideget megtámadta és nem jön vissza a látása, így marad. Nagyon elkeseredtem, mert egy nagyon mászkálós, játékos macska volt, most meg sokszor az ablak párkányáról, szekrényről is leesik.

A lakásban tud óvatosan tájékozódni (gondolom inkább megszokásból), van ahol csak előre tapogat. Azt szeretném kérdezni, hogy valamilyen mód van-e rá, hogy javítsunk a látásán???

Tisztelettel, Iringó - Erdélyből

Válasz

Válaszom egyszerű és rövid: szerintem nincs.

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »