Macskák

Ivartalanított lány cicám 2 héttel ezelőtt kiesett a 2 emeleti ablakpárkányról.

kategória Macskák
Jelleg Viselkedés
Kérdező marika5

Kérdés

Tisztelt Dr. Háziállat!

Van egy 11 éves ivartalanított lány cicám. 2 héttel ezelőtt kiesett a 2 emeleti ablakpárkányról. Szerencsére azonnal észrevettük, lerohantunk érte, beraktuk a hordozóba és elvittük az állatorvosához. Vérzett a szája és egy kicsit sántított. Az orvos megvizsgálta, szerencsére nem tört el semmije és belső vérzést sem állapított meg, kiesett pár foga de nem tört el az állkapcsa.

Kapott három injekciót (antibiotikum, fájdalomcsillapító és stressz oldó) Vettem macska Béres cseppet naponta adom Neki. Úgy néz ki, fizikailag kezd rendbe jönni (eszik, iszik, wc.re jár) de a viselkedése miatt nagyon aggódom. A balesett előtt nagyon virgonc, játékos cica volt, mindig szaladgált, ugrált „beszélgetett” és mindig egy helyiségben tartózkodott velem. Most viszont csak alvással tölti a napjait , jóformán alig mozog valamit, és nem „beszélget”.

Mi baja lehet, vigyem vissza az orvoshoz, vagy ez a stressz következménye és legyek türelmesebb. Válaszukat előre is köszönöm.

Válasz

Kedves Gazdi,

a legjobb ha visszaviszi a cicust megmutatni, de maga a trauma is okozhatja ezt a kedvetlenséget, bágyadtságot,  vagy akár a fogak elvesztése is.  Ha kétségei vannak, keresse fel a kezelő állatorvost.

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »