Macskák

Másfél éves macskám kölyök kora óta gyakran köhög.

kategória Macskák
Kérdező Ildiko23

Kérdés

Kedves Dr. Háziállat!

Másfél éves macskám kölyök kora óta gyakran köhög. Főleg miután a mellkasán alszik sokáig, a nyakát előrenyújtja, és erőteljesen köhög körülbelül fél percig. Az utóbbi pár hónapban nem volt ezzel gond, de most megint elkezdődött. Alkalmanként tüsszent is egyet egyet. A szemei tiszták, egészségesnek tűnnek, a cica jó súlyban van. Be van oltva calicivírus ellen és rendszeresen kap féregtelenítőt is. Azt szeretném kérdezni, hogy mi lehet a probléma, és mit tehetnénk, hogy elmúljon.

Válaszát előre is köszönöm! Ildikó

Válasz

A macskanátha után visszamaradó krónikus prüszkölés, köhögés, szörcsögés esetén a cica szervezete nem tudta teljes mértékben leküzdeni a régi betegséget, ami egy állandó, - hol erősebb, hol gyengébb -, váladékozást tart fenn azóta is. Persze akár teljesen tünetmentessé is válhat. Ehhez azonban egy komplex kezelésre van szükség, amit a cica egyedi vizsgálata, és tüneteinek ismerete alapján egy homeopata állatorvos tud összeállítani.

De addig is javaslom, hogy próbálja meg a következő szereket, és ha egy-két héten belül nincs lényegi javulás, akkor viszont mindenképpen keressen fel egy homeopata állatorvost, aki a cica egyedi tünetei alapján megkeresi a számára legmegfelelőbb szer(eke)t a gyógyulása érdekében.

Ha szeretné, én is szívesen segítek: 06 (20) 928-4425. A váladék sűrű sárga, lehet véres is - Hydrastis D6 Visszatérő krónikus nátha, gennyes-nyálkás sárgás-zöldes bűzös váladékkal - Cinnabaris D6 Sűrű sárga váladék, aminek nincs rossz szaga, köhögéssel - Sticta pulmonaria D6 Krónikus sinusitis - Phosphorus D12 Mielőbbi jobbulást kívánok kedvencének: Dr. Kopócsi Andrea

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »