Macskák

Egyre nagyobb problémát jelent három kijáró macskánk parazitamentesítése...

kategória Macskák
Kérdező vegepitty

Kérdés

Tisztelt Doktor úr /Doktornő!

Évek óta egyre nagyobb problémát jelent három kijáró macskánk parazitamentesítése. Régebben Frontline ill. Stronghold spot-on-t használtunk, melyek az évek során fokozatosan egyre kevésbé fejtették ki hatásukat. Tavaly már szinte hiába csepegtettük őket rendszeresen, rengeteg kullancsot hordtak haza, melyeket természetesen azonnal eltávolítottunk, de a probléma ettől még ugye fennáll..

Idén a Biospotix cseppre váltottunk. Ugyanúgy hazahordják a kullancsokat, melyek egy része befúródik és elpusztul ugyan, de továbbra is találunk bennük kövérebb, élő egyedeket. A cseppet szakszerűen, állatorvosi útmutatással használtuk/juk, a felvitel után x órán át ki sem engedjük őket a jobb felszívódás érdekében, és még sem hozza az elvárt hatást..

Gondoltunk arra is, hogy nyakörvet (bár ezt módszeresen 'elveszítik' két nap után) és spot-ont egyszerre használjunk, de úgy tudom, ez hosszútávon nem tesz jót a májnak/kiválasztószerveknek. Bolhák ellen bevált mindegyik szer, de kullancsügyben a helyzet lassan tarthatatlan. Amellett, hogy a macsekokért is aggódunk, az ágyba, szőnyegre, ruhákra is behurcolják a kis vérszívókat... Ön mit javasol?

Köszönettel vegepitty

Válasz

A macskákra sajnos jóval kevesebb készítmény létezik, mint a kutyákra, de azért a felsoroltakon kívül akad még jónéhány, amit ki lehetne próbálni. Javaslom, keressen fel egy nagyobb állatpatikát, vagy egy jól felszerelt állatpatikával is rendelkező álatorvosi rendelőt, ahol bizonyára segítenek majd olyan készítményt találni, amit ki lehetne próbálni. Arra azonban senki nem fog garanciát vállalni, hogy a kipróbált szer fog-e használni. Próbálkozni viszont lehet és kell is.

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »