Macskák

Cicámból a következő lárva szerű valamik potyognak...

kategória Macskák
Kérdező GabrielLord

Kérdés

Üdvözlöm, Segítségét szeretném kérni, hogy cicámból a következő lárva szerű valamik potyognak. Pontosan nem tudom, hogy honnan mert a fekvőhelyén szoktam találni elég nagy mennyiségben. Próbáltam beazonosítani, de nem jártam sikerrel.Állagra kemény, száraznak mondanám. Kérem, amennyiben felismeri, jelezzen vissza. Képeket mellékeltem. Üdv, Gábor

Válasz

A cicája galandférges. Emellett bolhás, vagy bolhás volt, mert ennek a féregnek a bolha a köztigazdája. Sürgősen vigye a cicát állatorvoshoz, aki szélesspektrumú féreghajtót fog neki adni. A biztos, ha az állatorvos beadja a cicának. Mellé bolhairtást is végeztessen. Vigyázat! Vannak kényelmes tarkóra csöppenthető készítmények,a melyek bélférgek és bolha ellen is hatnak, de nagy részük galandférgek ( Echinococcus) ellen nem hatékony. A készítmény leírásában olvassanak utána. A kezelést KÉT HETENTE meg kell ismételni több alkalommal.

FIGYELEM! Ez a bélféreg emberben súlyos megbetegedést okozhat. Javaslom, hogy háziorvosával megbeszélve végeztessenek bélsárvizsgálatot a családtagoknál, és szükség esetén Önök embernél használható gyógyszert fognak kapni.

A felnőtt kutyák és a galandféreg – hogyan védekezzünk ellene?

A kutya féreghajtása: mikor, hogyan, mivel

Milyen időközönként kell féreghajtani a kutyát?

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »