Macskák

Macskám nagyon lefogyott a műtétje óta

kategória Macskák
Kérdező klazsa

Kérdés

Tisztelt Doktorúr!

A cicám körülbelül 5 éves kandúr cica, akit egy éve találtam az utcán. Pár hónapja megnőtt nagyon a hasa, felvizesedett. Röntgen alapján kiderült, hogy a szívénél van egy golyó, ami miatt szívbeteg lett a cica. Kb egy hetese vízhajtó kúra után teljesen lement róla a víz és helyre jött. Viszont egy héttel ezelőtt, az történt, hogy nem tudott enni.. elvittem orvoshoz, tályog volt a szájpadlásán és ki kellett húzni 3 fogát. Fél adagnyi altatót kapott a szíve miatt.

Kandúr cica és rejtett heréje van, az orvos egyúttal rá vett a herélésre ( azt mondta, kitapintotta bőr alatt a heréket), de aztán mégsem bőr alatt volt, hanem a hasüregben, így nem hajtotta végre a műtétet, összevarrta. A műtét utáni napon a cica már evett rendesen, aztán a következő napokban megint nagyon keveset. Közben kitépte magának a hasából a varrat egy részét, de az le lett kezelve, szépen gyógyul.

Csak előjött megint a vizesedése, és nagyon felpuffadt, de már az is helyre állt! Viszont már egy hét telt el a foghúzás óta, de még mindig nincs étvágya! Nagyon keveset eszik, egy nap kb fél alutasakos eledelt, vagy annyit se. Ez normális a műtét után, hogy még mindig nincs étvágya? Supraxot szed gyulladáscsökkentőként, és ma kezdtem el mellé normaflort adni. Lenne valami tippe a doktorúrnak, hogy mit tudnék még érte tenni? Nagyon lefogyott, pedig szép erős kandúr macska volt.

Válaszát előre is nagyon köszönöm!

Válasz

Egy vér labor vizsgálatot csináltatnék legalább, és ha kell, hasi ultrahang vizsgálatot, mert az étvágytalanság sok betegség tünete lehet és a hasi folyadékgyülem sem csak szívbetegség miatt alakulhat ki.

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »