Macskák

macskánk nagyon legyengült és hasmenése van

kategória Macskák
Kérdező Christa111

Kérdés

Kedves Doktor Nő/Úr!

Köszönöm gyors válaszát és őszinteségét! Lenne még további pár kérdésem, úgyhogy beszúrom előző levelem tartalmának egy részét, hogy tudja melyik cicáról, van szó.

„Közülük van egy kinti, - tulajdonképpen kóbor, „vad”- nem ivartalanított, közel négy éves kandúrunk. Azért hangsúlyozom a fentieket, mert nem tudjuk befogni, megfogni, tehát orvoshoz nem tudjuk elvinni.

Körülbelül két hónapja kezdődhetett a probléma vele kapcsolatban. Pontosan nem tudom datálni, mivel az állapotában történt változás látványossá az utóbbi két hétben vált.

A következők a tünetek:

- a szőre fakó lett, de a szeme hál istennek rendben van, nem váladékos etc.

- száraz eledelt nem tud enni, csak puha, omlós ételeket

- folyamatosan hasmenése van, illetve amikor a dolgát intézi folyékony halmazállapotú a széklete, aminek világos tejeskávé színe van

-nagyon lefogyott, gondolom emiatt is bizonytalanabb a járása, néha meginog, mintha szédülne, vagy le lenne gyengülve

- nem élénk illetve nincs meg a normál szintű mozgásigény

- nagyon falánk, morog a többi cicára mikor kiadjuk az ételt, szinte önkívületi állapotba kerül, nyávog hangosan, folyamatosan míg meg nem kapja és falni kezd, mint aki még soha nem evett…”

Amit kihagytam, hogy nyugalmi állapotban, mikor levegőt vesz, olyan mintha nehezen menne, vagy lélegzetvételkor fájna neki, mert kicsit a normálistól eltérően „bemozog”. Elnézést a kissé esetlen megfogalmazástól. :(

A kérdésem már csak annyi lenne, hogyan illetve mivel tudnánk enyhíteni,- anélkül, hogy rosszat tennénk, vagy ártanánk a kandúrnak,- a tüneteket és az esetleges fájdalmat. Például vitamin készítmény, diétás étrend segítene?

Van esetleg olyan gyógyszer /antibiotikum/ bármi, amit fel lehetne írni, anélkül, hogy kárt okoznánk a tünetek enyhítése céljából? Lehet, ha nagyon akarnánk, „le tudnánk őt vadászni”, de félek, hogy sokkot kapna a bezártságtól.:(

Várom válaszát! Köszönettel: Ben Krisztina

Válasz

Kedves Krisztina!

Látatlanban egy orvos sem fog antibiotikumot felírni Önnek. Leírása alapján mihamarabbi ellátásra van szüksége a cicának, Önökön múlik, hogy befogják-e és elviszik-e.

Lehetőségük van jobb minőségű táppal etetni (ha nem eszi meg szárazon, akkor húsleveslébe áztatva adhatják neki) pl: Hill, Eukanuba, Royal Canin. Illetve általános immunerősítőket is adhatnak neki (Béres Minera Csepp Macska, és Immunovet).

 

üdvözlettel

háziállat.hu

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »