Macskák

Macska mindent rombol a lakásban

kategória Macskák
Jelleg Viselkedés
Kérdező Alexandra01

Kérdés

Jó napot!

Nagyon bízom a segítségében, ugyanis vagy egy nőstény cicám, aki május 5.-én lesz 1 éves, nemrég (kb 1 hónapja) ivartalanítva lett. Mindig mindenben el lett kényeztetve és most az új lakásban képtelenség vele együtt lakni. Baba várás miatt költöztünk a párommal egy új, nagyobb panel lakásba, amiben egy dolgot kellene megtanulnia Sophienak, hogy nem mehet be a szobákba. Ezt csupán a leendő babánk miatt kérnénk tőle, de egyszerűen képtelen rá. Egész nap nyávog, és nem keservesen inkább kérőn, és mintha beszélgetne velem. Már próbáltam vele hogy leviszem sétálni, levegőzzön, az ablakba is beengedtem, de csak szétszedte a függönyöket. A mi szobánkba beengedtem, hátha akkor megnyugszik, de jelenleg is csak nyávog az ágyam mellett. A lakásban a kukától a virágokig mindent kiburogat és szétszed. a tapétát is leszedte, a bútorokat sem kíméli. A szomszédok sem tolerálják. Ma hajnali 4 óra óta csak nyávog és hiába etetem, itatom szeretem imádom, ha nem hagyja abba el kell mennie innen, a szomszédok nem tűrik már sokáig, többen szóltak emiatt. Annyira szeretjük és örülnénk ha tudna valami jó tanácsot adni amivel változtathatnánk ezen, nem szeretnénk elveszíteni, de ez nem állapot amit művel :( Pihenésre és nyugalomra lenne szükségem, de már sokszor csak sírni tudok hogy mégis mi a baja, nem tudom mi lehet és ötletem sincs. Állatorvos látta már, egészségügyi baja 100%ig nincsen. :( Remélem tud segíteni.

Válaszát előre is köszönöm.

Válasz

A macskák nem mindegyike tűri jól a bezártságot. Vannak esetek, amikor a "klausztrofóbia" egyfajta "dühös" viselkedészavarban nyilvánul meg, melynek során a macska "rombol" vagy agresszívvé válik (durva játék: harapás, karmolás), vagy egyszerűen csak "boldogtalan" (látszólag ok nélkül nyávog, rombol és nyugtalanul mászkál a lakásban, stb.).

jelen esetben a  költözés is okozhatja a stresszt és válthat ki agressziót. de Stressz okozta agresszió az is ha a cicának nincs jól beállított napirendje. határozd meg az etetés idejét, a játék idejét és a legfontosabb, az általa kijelölt pihenőhely csak az övé legyen és ne háborgassa senki.

Az agresszív viselkedés megszüntetésére egy lehetőségünk van, mégpedig az, ha megtudjuk mi okozza, és azt kerüljük! Kérd szakember segítségét, ne hagyd, nem fog magától elmúlni.

Akit érdemes megkeresni: Stefan Siman, macskákkal is foglalkozik nem csak kutyákkal
http://www.4tappancs.hu/

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »