Macskák

Macskánk nem eszik, nem iszik, dobálja magát...

kategória Macskák
Jelleg Viselkedés
Kérdező Eccc

Kérdés

Tisztelt Doktor Úr!

Én egy Maine Coon cice szerető és kétségbeesett gazdája vagyok. (októberbe lesz 2 éves, ivartalanított kan)A minap történtek miatt. A cica furcsa viselkedésére lettünk figyelmesek ami abban mutatkozott:

1: nem eszik (szokásait tekintve napi 10 szer is eszik , sokszor nagyon keveset) .

2: nem iszik

3.idegesen csapdossa a farkát

4:a jobb lapockájára dobálja magát, és nagyon erősen vakarja

5: egész nap csak aludt és feküdt eg helyben( ez sem jellemző rá, nagyon aktív cica) csak erős ébresztésre reagált.

Ma riasztottuk hozzá az állatorvost, kapott egy vitaminos fájdalomcsillapító szurit, és egy lázcsillapító hatásút ( megmértük ). A lapockánál sem találtunk semmit, és az orvos sem. Az orvos szerint vastagbélgyulladása is van. A mostani állapotát tekintve nincs nagy változás: fekszik, nem eszik, nem iszik, földhöz dobálja magát, viszont talán kicsit figyelmesebb.

Mire utalnak a tünetek? Okozhatja ezt stressz? (Nagyon sokat törődünk vele, mindenki szeme fénye, és az egyik kedvenc gazdija, elutazott.)

Mihamarabbi válaszát előre is köszönöm B

Válasz

Ha az állatorvos kollégám látva és megvizsgálva a cicát nem talált semmi különösebbet, illetve nem tudott pontos diagnózist felállítani, akkor én innen a távolból, látatlanban, csupán a leírásra hagyatkozva mit tudok mondani? Semmit. Javasolni egyetlen dolgot lehet: ha nem szűnnek a tünetek, vagy más is mutatkozik még, ismét meg kell vizsgáltatni, akár a korábbi állatorvossal, akár mással, aki esetleg jobban felkészült macskabajok terén.

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »