Macskák

Macskám tántorog, elesik, nem iszik... MI lehet a baja?

kategória Macskák
Jelleg Viselkedés
Kérdező H.Csaba

Kérdés

Tisztelt Doktor Úr/Nő!

Kb, 1 hete megtaláltuk a macskánkat az udvaron, mozdulatlanul feküdt, mintha lebénult volna. Másnapra kicsit jobban lett, tudott járni, de mindenfelé tántorgott, és néha el is esett. Ez azóta is így van, nem nagyon javul az állapota. Fekszik egész nap, és ha felkel, esik kel! Étvágya van, eszik többször is, nem nagyon iszik, csak néha. Mi lehet a betegsége? Esetleg ha van ötlete, milyen gyógyszert vegyünk neki? Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel! H. Csaba

Válasz

Amikor levelét olvastam, az első gondolatom az volt: nem gondolt arra, hogy állatorvoshoz vigye az állatot...? Az állat ugyanolyan kiszolgáltatott, mint egy gyerek. A szülőre, gondviselőre van bízva, aki felelősséggel tartozik érte. Ennek megfelelően azt javaslom: azonnal vigye állatorvoshoz!

A fizikai leromlás hátterében minden esetben súlyos egészség károsodás van. A kivárás, a házilagos gyógymód keresés ebben az esetben súlyosan veszélyezteti az állat életét tehát mindenekelőtt tudni kéne, hogy mi a baja az állatnak. Hogy ez kiderüljön, körültekintő, alapos állatorvosi vizsgálatra lenne szükség, kiegészítve vérvizsgálattal, és (ajánlott!) ultrahang vizsgálattal is.

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »