Macskák

Macska nyelve kilóg

kategória Macskák
Jelleg Viselkedés
Kérdező Andi

Kérdés

Kedves Dr.Háziállat!

Szeretném kikérni a véleményét az egyik cicámról. Kiscica korában még semmi rendellenest nem láttunk rajta,de mikor új gazdához került az új otthonában egy furcsa szokást vett fel. A nyelve végét nagyon sűrűn kitolja, ami elég mókás ,de engem egy picit zavar. Egyébként a cicus már 7 hónapos és az ivartalanításon is átesett. Egészsége kiváló nagyon mozgékony, játékos cicababa. Ez lehet egy rossz szokás? Esetleg a fogváltásra is gondoltam. Mi lehet a háttérben? Válaszát előre is köszönöm!

Üdv.: Angyal

Válasz

Ebben a korban váltják a fogaikat a macskák. Azaz, minden bizonnyal arról van szó, hogy kipotyognak a tejfogai, és hamarosan kinőnek a maradó (végleges) fogak. A fogváltás az állatok esetében is okozhat kedvetlenséget, bágyadtságot, rágási problémákat, "nyűgösséget", mint az ember gyerekénél. Esetenként hőemelkedés, láz is jelentkezhet. Ha kétségei vannak, keresse fel a kezelő állatorvost.

A kilógó nyelv sokszor a fogkövességet jelzi, de nem hiszem, hogy ez egy 7 hónapos cicánál előfordulhat, mindenesetre érdemes lenne memutatni a dokinak.

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »