Macskák

Macska sípolva veszi a levegőt

kategória Macskák
Kérdező pszofi96

Kérdés

Kedves Doktor!

A macskám 3 éves, egész életében nagyon sovány volt, gyakran étvágytalan, néha hasmenéses. Korábban egy-két alkalommal szokott köhögni, ilyenkor leült a földre és kinyújtott nyakkal mintegy tüsszentés szerűen próbált megszabadulni a váladéktól. Tavaly ősztől ez a köhögés egyre gyakoribbá vált, először nem tulajdonítottunk neki túl nagy jelentőséget, januárban vittük el az állatorvoshoz, aki fertőzésre gyanakodva antibiotikumot adott neki injekció formájában. Ez egy hétre segített neki, de újrakezdődött minden, ezúttal a köhögés egy kicsit már máshogy hangzott, olyasmi volt a hangzása, mint ahogy ezen a videón hallható: https://www.youtube.com/watch?v=VwL70P2pm4w .

Az állatorvos a következő látogatás alkalmával azt állította, hogy mellhártya-letapadása lehet, mert mondtam neki azt is, hogy lefekvéskor gyakran keresi a helyet, hogyan lehetne jobb, mert bizonyos testhelyzetekben jobban előjön a köhögés. Kapott egy injekciót mellhártya-letapadás ellen, és megint antibiotikumot, de néhány nap után megint visszaért a köhögés. Az állatorvos által javasolt Prednisolon nem javított semmit. Különös, mert ez is gyulladáscsökkentő, mint az antibiotikum volt, ez mégsem segített...

Mostanában a macska sípolva veszi a levegőt, nehézkesen, a hasa gyorsan emelkedik és süllyed. Mintha az lenne nehéz, hogy átpréselje a levegőt a légzőrendszerén. A dorombolás legtöbbször átcsap nedves hangzású hörgésbe, köhögésbe, majd nyeldeklésbe, tehát az is elképzelhető, hogy valami folyadék van a tüdejében. Az állatorvos szerint a felső hörgőknél van szűkület, és az is elképzelhető, hogy ez veleszületett. Most, hogy mondtuk neki, hogy nem segített a Prednisolon, azt mondta, megpróbálhatunk hörgőtágító gyógyszert is.

Van valamilyen homeopátiás szer, ami a leírtak alapján segíthetne, vagy hörgőtágító, légzést könnyítő hatása van?

köszönöm szépen!
üdv

Válasz

Kedves Gazdi!

Hogy pontosan mi a baj a cicánál, ahhoz egy alapos kivizsgálásra lenne szükség: labor, rtg., esetleg endoscopos vizsgálat. Az Ön által leírt tünetek alapján krónikus légcsőhurut valószínű. Ezért ajánlom a következő homeopátiás szereket: Drosera, Cuprum aceticum, Ipecacuanha, Sticta pulmonaria CH5-ös potenciában napi 3x. Ha egy héten belül nem következik be lényeges javulás a cica állapotában, javaslom, hogy keressen fel egy homeopata állatorvost, aki a cica egyedi tünetei alapján megkeresi a számára legmegfelelőbb szer(eke)t a gyógyulása érdekében.

Ha szeretné, én is szívesen segítek: 06 (20) 928-4425.

Mielőbbi jobbulást kívánok kedvencének:

Dr. Kopócsi Andrea

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »