Macskák

Macska otthoni varratszedés

kategória Macskák
Jelleg Szaporodás
Kérdező gabriellaa

Kérdés

Tisztelt Dr. úr/nő!

Ma van 10 napja, hogy a nőstény macskánk ivartalanítva van. Vemhes volt. Mikor ivartalanítottuk nagyon ellenkezett! Dupla nyugtató és altató kelett neki, mert nem akart elaludni. Mondta a dr. úr hogy ezt a cicát sosem felejti el. Harapott, nyávogott.. Nagyon agresszív volt, de sikerült ivartalanítanunk. :) És ma van 10 napja.

Ma kelett volna visszamenni varratszedésre. De nem mentünk. Olvastam egy cikket, hogy egy macskának felszakadt a heg, és elpusztult, mert szétnyílt neki teljesen. Nagyon megijedtem. Féltem, mert kinti cicáról van szó. Gondoltam, hogy én kiszedem neki, mert úgysem engedné magát a dokinak és nekem hempereg és hagyja hogy én odanyúljak. De ha már meglátja a dokit már akkor bevadul.

Lehetetlen lenne megnyugtatni. Hogy kezdjem el kiszedni a varratokat. Neki zöld damillal van bevarrva. Van ithon borvíz. Azzal szoktam törölgetni neki. És 10 nap alatt teljesen begyógyul neki? Utána kimehet? Jó, ha bórvizzel megtisztogatom neki?

Ha a varratokon a csomókat levágom és kihúzom neki, úgy jól csinálom majd? Kérem segítsen dr. úr. Mert tudom, hogy ha elvinném dokihoz, nehéz dolgunk lenne. Nagyon agresszív lessz. És a nyugtató sem nagyon hat neki. Igazi amazon az én csiguszom :)

Válasz

Én nem javasolnám, az otthoni varratszedést. Szerintem egyeztesse le a kollegával, hogy mikor mennének, és altatásban távolítsák el a varratokat. Van többféle megoldás erre, létezik többféle altató/nyugtatószer... Innen a számítógép mellől sajnos nem tudok segíteni, hogy melyik csomót vágja el, ugyanis az orvosok sokféle bőrvarrási technikát alkalmaznak. Amúgy pedig nem hiszem, hogy otthoni környezetben stresszmentesebben menne a beavatkozás. Az a tapasztalatom, hogy ilyen helyzetben sokkal nagyobb a sérülésveszélye mind a gazdinak, mind a kedvencének...

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »