Macskák

Macska vírusfertőzése gyógyítható homeopátiás szerekkel?

kategória Macskák
Jelleg Egyéb
Kérdező kocsis.beata

Kérdés

Kedves Szakértők!

Cicánknak két napja kezdett váladékozni a szeme, de mivel sem az étvágyán, sem a viselkedésén nem láttunk változást, máig vártunk az orvosi látogatással. Mire odaértünk, magas láza volt, 41 fok fölötti. Kapott injekciót, gyógyszereket (az egyik Metacam, a másik antibiotikum). Az orvosunk, akiben maximálisan megbízunk, azt mondta, hogy vírusfertőzése van, még nem tudjuk pontosan mi, de nem kizárt, hogy gyógyíthatatlan. Bakteriális felülfertőződése miatt (amit a szeménél észleltünk) antibiotikumos kezelést kap. Azt szeretném kérdezni, hogy lehetséges-e homeopátiás szerekkel támogatni a gyógyulását?

A család embertagjai már 6 éve kizárólag klasszikus homeopátiás gyógyászattal gyógyulnak, de eddig ilyet macskatéren nem alkalmaztuk. Mivel jelenleg alszik, amikor ébren van, kicsit szédül, de ezen kívül van étvágya, igényli a simogatást, törődést, látványos tünete nincsen. A cica egyébként minden kötelező és javasolt oltását megkapott, ivartalanított, chip-es, 11 hónapos, kijáró cica.

A válaszukat előre is köszönöm!

Válasz

Kedves Gazdi!

Homeopátiával és egyéb természetes gyógymódokkal sokat lehet tenni a cica immunrendszerének erősítése érdekében. Azonban a gyógyulási esély nagymértékben függ attól, hogy mely vírusos betegség áll a háttérben! Az elérhető eredmény attól is függ, hogy mennyi tartaléka van még a cica szervezetének az öngyógyító folyamatok beindításához. Ha már a homeopátiás kezelést saját tapasztalatok alapján is ismerik, talán nem mondok újat azzal, hogy egy ilyen kezelés alkalmával igen sok tényezőt figyelembe kell venni, hogy ténylegesen hatásos gyógymódban részesülhessen kis kedvence. Ehhez mindenképpen egy személyes találkozásra van szükség, amikor a fizikális vizsgálat mellett egy részletes beszélgetésre is sor kerül, abból a célból, hogy megismerhessem a cica pontos tüneteit, az előzményeket, a körülményeket, hogy mi javít, mi ront az állapotán, és a pszichés – lelki beállítottságát is. Ezen információk segítségével fogom tudni számára egyedileg összeállítani a legmegfelelőbb komplex kezelést. Ha szeretne homeopátiás segítséget kedvencének, kérem, hogy hívjon fel időpont-egyeztetés végett: 06 (20) 928-4425.

Üdvözlettel: Dr. Kopócsi Andrea

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »