Macskák

Hozhatunk egy vadabb cicát ivarérett kandúrunk mellé?

kategória Macskák
Jelleg Egyéb
Kérdező hubika

Kérdés

Kedves Doktor!

Van egy csodálatos Sziámi kandúr cicánk. már ivarérett, és úgy döntöttünk, hogy társat szerzünk neki. sok felé nézelődtem, de a környékünkön nem sikerült találni. Nemrég sikerült ráakadnunk egy hirdetésre, el is mentünk megnézni a cicákat. Az illető idős bácsi , 6 Sziámi macskával él együtt egy szép lakásban. De a körülmények még jó indulattal sem nevezhetők megfelelőnek. Kosz van, mindenhol macskapisi, a bútorok a parketta ragad......sehol egy almos tál. A cicát jól tápláltnak néztek ki, de ennél több jót nem tudok írni. És a legszörnyűbb, hogy az összes cica vad.

Úgy döntöttünk megvesszük az egyik nőstényt, legalább Ő kerüljön jó otthonba. Holnap fogjuk Őt elhozni. félek tőle, hogy talán valamilyen betegséget hordozhat. A bácsi állította, hogy viszi őket rendszeresen állatorvoshoz, de ezt képtelen vagyok elhinni. Azokat a cicákat megfogni nem lehet, rettenetesen félnek. Legszívesebben kihívtam volna az állatvédőket ( de így már egyből tudnák, hogy mi hívtuk ki őket), mert egyik macskának sem szabadna így élnie. Ez sem embernek, sem állatnak nem egészséges.

Mit tegyek? Hogyan vigyem majd el állatorvoshoz a leendő cicámat, hiszen még vad, bár 1 éves? Milyen betegségek fordulhatnak elő? Veszélyes lehet -e valami a már meglévő cicámra? Hogyan tehetném a legjobbat, a helyest?

Válasz

Azt javaslom hogy a hazaszállítás alkalmával - hiszen erre valószínűleg valamilyen szállítóboxban kerül sor - ejtsenek útba egy állatorvost. ahol lehetőség van a cica megvizsgálására,férghajtásra és esetleges védőoltások beadására.Amennyiben a macska korábban már kapott védőoltást akkor rendelkeznie kell oltási könyvvel. ezt el kell kérni.

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »