Macskák

Hogyan szelídítsük meg menhelyről örökbefogadott macskánkat?

kategória Macskák
Jelleg Viselkedés
Kérdező aranylekvar

Kérdés

Kedves szakértő! 2 napja lett örökbe fogadva a macska. Páromat tegnap ma engem simogatás közben (a macska dörgölődzött hozzánk és nem mi mentünk oda) megharapott, de semmi előjel nem volt. Már több macskám volt régebben, de ilyennel még nem találkoztam. az lehet, hogy azért ingerlékeny, mert megvan fázva? Azt még szeretném elmondani, hogy hasa egy részén nincsen szőr, mert volt régebben egy műtét és még nem nőtt vissza, de azt a területet nem is simogatjuk, tehát Én azt kizárnám, hogy annak érzékenysége miatt harap hirtelen.

Válasz

Az újonnan örökbefogadott menhelyi állat (kutya vagy akár macska) még nem tudja az első néhány héten, hogy mit várhat új gazdájától, családjától. Ezalatt az idő alatt több türelmet, gondoskodást, odafigyelést igényelhet. Mindemellett nem szabad ebben az időszakban sem természetellenesen viselkedni a kutyával, tehát a túlzott kényeztetés sem jó, hiszen akkor ezt szokja meg és később is ezt várja el.

Legyenek vele még türelmesek, nem biztos, hogy agresszivitásból kapott oda a macska.

Eleinte jobb nem egyedül hagyni, de ha muszáj, próbáljunk olyan játékokat elől hagyni neki, amivel lekötheti figyelmét, vagy bekapcsolni neki a rádiót. Első néhány éjszaka ne hagyjuk egyedül kedvencünket, érezze, hogy a közelében vagyunk.

pexels-lina-kivaka-1741205

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »