Macskák

Mi lehet a macskám baja?

kategória Macskák
Kérdező csaje

Kérdés

Tisztelt Doktornő!

Van egy 3éves perzsa kandúr cicám , akit kihoztam Dániába, mivel itt dolgozunk. Bennti cicáról van szó, melyet minden nap kiviszek sétálni, meg egy időben kiengedtem itt a farmon egy nagy épületbe, ahol régen állatok voltak.(mert midnig vágyott ki) Egyszer arra lettem figyelmes, hogy fáj egy kicsit a szeme, de csak az egyik. Elkezdtem neki kamilla teával mosni és megjavult. Egy hónap múlva hazautaztam és a cica itt maradt a barátommal , mivel nem akart bejönni a nagy épületből, mert találkozott ott egy lány cicával , így a barátom kinnhagyta egy hétre, amíg én tthol voltam , csak enni járt neki adni, meg próbálta behívni de nem akart.

Aztán mondta hogy a cica nem bír nyávogni elment a hangja. Mikor visszajöttem röfögéshez hasonló hangokat adott, mely jelezte, hoyg nehezen kap levegőt. Ismerős volt ez a hang mert néha már csinált ilyet amikor nagyon sokat játszott és elfáradt nagyon.

De most akkor is csinálta amikor csak sétált és állandóan, másnapra kicsit jobban lett de aztán két nap mulva megint rosszul. A gazda felhívta állatorvos ismerősét , aki este átjött és meghalgatta a cicát. Emellett még észrevette, hgy a jobb oldali szemfogából le van törve egy kicsi darab. De azt mondta az nem csinálhatja a problémát ez vírus vagy baktérium és Ronaxan tablettát hozott neki.(doyxciklin tartalmú) Elöször mintha egy kicsit jobban lett volna, de aztán egy rosszabb volt és már úgy láttam tényleg küzd a levegőért,akkor visszahívtuk az orvost , azt mondta hogy nem gyógyítható és szépen lassan meg fog halni. (vmi airways szindromárül beszélt)

Akkor gondoltam hogy beviszem az itteni klinikára kihuzatni a fogát,mert a jobb oldali szemfoga van egy kicsit letörve és a jobb oldali szeme fáj. Elvittük a klinikára, ahol azt mondták a foga nem csinálhatja a problémát és a doktornő szerint is ez egy fertőzés lehet. A cica rendelkezok nobivac tri cat trio kombinált oltással. Akkor kapott Kesium és onsior nevű gyógyszereket, és elkezdett javulni az állapota, de voltak olyan napok mikor rosszabbul lett, aztán megint javulgatott, de nem sokat, könnyebben lélegzik,, de még mindig nehezen.

Ekkor visszavittük azt mondta a doktornő a cica jobban van és emeljük a dózist, de ha nem javul az állapota az is lehet polipja van , amit ő nem tud megnézni.a cica állapota szerintem egy kicsit javult, de sokszor éjszaka rosszabbbul van,Viszont megfigyeltem, hogy a cica ha száraz eledelt eszik ,akkor könnyezik a jobb szeme és sokszor nem is birja kinyitni, ebből gondoltam lehet hogy a foga csinálja az összes problémát.Újra elmentünk a klinikára most egy doktor úr fogadott minket és megvizsgálta a fogát ő is azt mondta, hogy a cica foga nem okozhatja a problémát, mivel csak éppen a hegye van letörve és így nem éri az idegeket. Azt mondta vmilyen fertőzés okozza ezt vagy több együtt megnézte a szemét meghallgatta a tüdejét. Azt is mondta ha az ő cicája lenne most azonnal elaltatná.

A cica ez alatt az idő alatt nem volt egyszer sem lázas, étvágya nem változott, minden este ugribugrizik, és játszik. Nem tudtam beleegyezni az elaltatásba,Most újra Ronaxan tablettát kaptunk,csak addig 2szer 20mg-ot adtunk a cicának, most egyszer 50mg-ot kell, mert a cica 5 kg és kg-onként kell 10mg. 20napig szedte a cica a Ronaxan tablettát egyszer picit jobban volt egyszer rosszabbul.

Most abbahagyta a szedését és elvittem egy másik klinikára. Ott azt mondta a doktornő, hogy nem tudja megmondani mi a baja , de ha otthagyjuk elaltatja és megnézi nem e a foga csinálja a bajt, de az is lehet a szemébe ment vmi, vagy lehet vmi virus vagy baktérium és ellenörzi nem e polip, de ez a vizsgálat 200-300ezer forint lett volna és akkor még nem is segit a macskán, így azt mondtuk nem, akkor adott egy injekciot a cicának ami convenia és dexadreson volt. Kaptunk egy szemkenöcsöt, ami terramycin Pol. B és azt mondta ez tuti nem fog segiteni és 3nap mulva vigyük vissza és megcsinálja a mit mondott.

A cica állapota nem javult, d enem is romlott, visszavinni nem vittük mert nagyon sok egy vizsgálatért az a pénz.Az lenne a kérdésem, ön mire gondolna ezekből a tünetekből? Vetri dmg oldatot rendeltem a cicának most, mert decemberben megyünk haza és a cica is jön velünk, ha addig nem lesz semmi baja, de félek hoyg a repülöutat nem birja ki.Ha alszik rendesen veszi a levegöt, csak néha horkol, de az elötte is elöfordult.

Tudom hosszúra sikeredett írásom d enem akartam semmi rszletet kihagyni belőle.Azt is szeretném még megkérdezni, hogy milyen nyugtatót tudok adni a vetri dmg mellé repülőút elött?

Válaszát előre is köszönöm!

Tisztelettel: Szanyi Renáta

Válasz

Azt kérdezi, Kedves kérdező, hogy mit gondolok? Nos, azt gondolom, hogy ha ennyi állatorvos, ennyiszer látta, vizsgálta a cicáját, sőt, komoly gyógyszerekkel kezelték is, akkor több ezer km távolságból én mit tudnék mondani úgy, hogy csak az ön (hosszú) leírását olvastam. Nem tudok mire gondolni. Gyógyszereket pedig szintén nem javasolhatok látatlanban. Sajnálom!

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »