Macskák

Miért halt meg a cica?

kategória Macskák
Jelleg Egyéb
Kérdező Ani6811

Kérdés

Kedves Dr úr! 6 hónapos számi cicám szinte egyik napról a másikra meghalt. Azzal kezdődött, hogy köhintett egyet. Másnapra már lázas lett és kihívtam az állatorvost. Kapott injekciót a lázára meg több vitamint steroid féléket. 1 órán belül hatása lett és jókedvü lett. Azt mondta az orvos adjak neki algopirint negyedelve és augmentint tizedelve. Mivel nem is evett jól meg az ivást is elhagyta fecskendővel adtam neki mind a kettőt.Sőt az ételét jól pépesítve kapta hogy ne legyen nehéz a nyelés. Sajnos nem hogy javult volna az állapota hanem romlott. Alig tudott levegőt venni és már aludni sem tudott emiatt.

Az orvos naponta jött és oltotta különböző készítményekkel vitaminok vizhajtó.....Pénteken megkapta a vízhajtót és szó szerint capára áztatott mindent a vizeletével.Azt ajánlotta az orvos hogy ne adjunk több humán vízhajtót nehogy vese és szív elégtelensége legyen.Hagyott itt állatoknak való vízhajtót azt adtam neki negyedelve.Szombaton délelőtt elmentem egy állatgyógyszertárba és vettem neki egy pasztát ami sújos beteg állatok táplálására való.Sajnos csak egyszer kaphatott belőle mert délután meghalt. Nem tudom, hogy mit nem tettem jól miért halt meg? Előre is köszönöm a válaszát. Üdvözlettel Károsiné Anikó.


Válasz

Kedves Anikó! Nagyon sajnálatos az eset. A fiatal cicákra többféle súlyos vírusbetegség is leselkedik. Az egyik ilyen a herpesz vírusos tüdőgyulladás, emi a leírtak alapján nagyon ráillik a szegény cica tüneteire. Néha 1.2 nap alatt végez az állattal. A leírásból ne derült ki, hogy kapott-e védőoltásokat, milyet és hányszor. A biztos diagnózist csak boncolással lehetett volna tisztázni. Üdvözlettel és együttérzéssel Dr. Szaniszló Ferenc

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »