Macskák

Mit adjak a cicámnak enni?

kategória Macskák
Kérdező pocika17

Kérdés

Tisztelt Dr Úr/Nő!

Megfogadtam tanácsukat,és készült egy vérvétel a 17 éves finnyákolós perzsa cicámnak. Kiderült, hogy a mája rendetlenkedik. Kaptunk májdiétás gyógytápot (Royal Canin) ill. egy Epato nevezetű pasztát. Azt szereném kérdezni, hogy a gyógytápot meddig kapja, ill. mennyit egy nap és mit adhatok neki mellé, ugyanis szinte csak a cicaropikat fogadta el egész életében és úgy tudom a a gyógycicaropit meg a simát nem szerencsés együtt adni.

Próbálkoztam alutasakos kajával is de tudom, hogy azok nem a legjobbak tápanyag szempontjából ill. nem is sokat eszik meg belőle. Szóval mit tanácsol mit vegyek neki? Az állatorvosom azt mondta, amit szívesen elfogyaszt, és akkor már körbe is értünk, mert az a cica ropi. Próbálkoztam főtt husival is, de abból is csak egy pár falatot eszik. Tanácstalan vagyok.....

Megtisztelő válaszát előre is köszönöm!

Üdvözlettel:Bojti Anita

Válasz

A diétás gyógytápok teljes értékű tápok, lényegük, hogy olyan összetevőkből készülnek, amelyek kímélik az adott szervet. Nem gyógyszerek. Ha a diétás táp mellé mást is ad, már nem tesz eleget a diétának. Amíg diétázik a cica, semmi mást ne kapjon, legfeljebb más gyártmányú, szintén májbetegnek való tápot, konzervet. Egyes gyártók csak száraztápokat készítenek, mások konzervet, tasakost is. Sovány főtt husit ehet a májbeteg állat. A cicának pár falat is elég alkalmanként, ha mellette tápot is kap. A táp fehérjetartalma ideális a cicának, a hús csak csemege mellé. A diéta időtartama a gyógyulástól függ. 2-4 hét múlva meg kell ismételni a vérvételt és összehasonítani a korábbi eredményekkel.

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »