Macskák

Miért morog a macska?

kategória Macskák
Jelleg Viselkedés
Kérdező Dzsina

Kérdés

Jó napot kívánok! 2009.szept.-ben kaptam egy kismacskát (1 hónaposan). Rögtön alomba pisilt, evett rendesen, ilyen téren nem volt vele soha semmi gond. Viszont a viselkedése aggasztó. Még az év dec.-ben elutaztunk, de nem akartuk egyedül hagyni, így megkértünk egy rokont hogy aludjanak ott. Mikor haza jöttünk elmesélte, hogy a kislányra morgott és nem jöttek ki. Elkönyveltük annak,hogy nincs baj biztos a kislány nyúzta. Most 2010.aug-ban kisöcsém (3éves) nálunk volt, eleinte nem volt semmi gond. Játszottam a macskámmal, amit addig élvezett míg kisöcsém el nem kezdett hasból nevetni. Abban a pillanatban a macska az ágy alá rohant, és 2 napig morgott ha csak öcsi a szobába volt.

Oda kellett figyeltünk rá, mivel ki nem rakhatjuk, mert benti macska. Azóta mindenkivel ezt csinálja, rajtunk kivül nem tűr el senkit. Mostanában az is feltünt a viselkedésében, hogy a páromat jobban szereti. Én szinte egésznap itthon vagyok vele, de nekem nem hizeleg. Párom megjön és neki dorombol, kitulajdonítja magának, le sem száll róla. Úgy érzem mintha a macskánál én lennék a 3. : Párom, ő,és én. Pedig én adok neki enni, és én takarítok utána, de nagyon ritkán bújik hozzám. Ilyen lenne a személyisége?Vagy lelki problémája van? Kérem segítsen, előre is köszönöm!


Válasz

Kedves Kérdező! Bizony a macska viselkedésével, és annak zavaraival könyvtárakat lehetne megtölteni. Előfordulhat, hogy olyan változás történt a cica életében ami kiváltotta ezt a viselkedést. Lehet, hogy ivarzik. Próbáljon az állatorvosával közösen megoldást találni. Létezik párologtató készítmény is cicák számára ami a nyugodt, meghitt otthon érzetét kelti bennük.

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »