Macskák

Lehetséges, hogy a párom macskája féltékeny rám? Harap és karmol...

kategória Macskák
Jelleg Viselkedés
Kérdező Icus72

Kérdés

Tisztelt Dr.Háziállat!

Lehet kicsit meglepő lesz a kérdésem. 3 éve vagyok együtt a párommal, neki van egy házi macskája ami most már 4 éves. Sajnos nekem nem túl jó a kapcsolatom a macskával ennek több oka is van. Amióta a párommal együtt vagyok a macska nagyon intenzíven és erősen harapdál és karmol engem, ha az ágyon fekszem és a kezem nincs betakarva megharap és belém karmol. Eléggé sok bosszuságot okoz ezzel nekem,d e ez nem minden ha a párommal szeretkezünk szintén belém karmol és harapdál.

A macska kandúr tehát nem értem miért csinálja ezt. Sokáig azaz 1 évig szinte együtt evett a párommal volt, hogy a fagyit egy tányérból ették aminek én nem örültem mert szerintem nem egészséges. Viszont a páromat ez nem zavarta, mostanában ugyan én próbáltam őt leszoktatni erről aminek az lett a vége, hogy ha eszünk a macska rögtön ott van majd, hogy nem belemászik a tányérba.

Ilyenkor a párom rászól erőteljesebben és elzavarja amit a macska nem vesz jó néven mert rögtön támadó állást vesz fel és harap. Ha a páromat átölelem vagy hozzábújok abban a pillanatban támad. Kérem segítsen mi lehet ennek az oka és hogyan lehetne ezeket megszüntetni. Engem már nagyon zavar, hogy állandóan támad és karmol és harap. Amúgy lehetséges, hogy a macska féltékeny? Köszönöm a gyors segítséget.

Ica
rozsa34@citromail.hu

Válasz

A macska erős domináns viselkedése és a nevelési hiányosságok fölerősítették egymást az évek során.

Javaslat:

• ivartalanítás
• szigorú szabályok bevezetése az élettéren belül, hogy tartózkodhat a macska és hol nem, milyen helyiségeket használhat és melyeket nem
• Szigorúan csak a saját etetőtáljából kapjon ételt, megszabott időszakban
• Napközben ne legyen a macska számára elérhető étel a lakásban
• A párjának kell kijelölnie azokat a határokat és szabályokat a macskának, amelyeket nem szeghet meg.

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »