Macskák

Jól kezelték a perzsa cicám tüdőgyulladását?

kategória Macskák
Kérdező győző

Kérdés

Tisztelt Doktorúr! Egy perzsa gyönyörű cica ügyében szeretném a segítségét kérni. A cicánk már felnőtt korú, de egészségesnek tűnő volt, amikor a múlt hét keddjén az állatorvoshoz vittük. Úgy körülbelül két hete egy kicsivel kevesebbet evett egy-egy alkalommal,de már máskor is volt ilyen ,így többször kapott enni keveset. A múlt kedden tanácsot kérni vittük orvoshoz,aki elmondta,hogy mivel idős cica, már kevesebbet fog enni, miután kevesebbet is mozog...,igy kapott egy immunerősítő injekciót,mert be volt gyulladva a torka,közölték valószínű meghült. Pénteken visszavittük picit rosszabbul volt,ekkor a rendelőben egy másik orvos azt mondta kétoldali tüdőgyulladása van,de láza ekkor sem volt. Ekkor éjszaka már nagyon nehezen vette a levegőt, majdnem megfulladt.

Másnap visszavittük a rendelőbe ekkor az első vizsgáló orvos ismét megvizsgálta, közölte tényleg kétoldali tüdőgyulladása van,kapott infúziót,légzéssegítő szurit,étvágyserkentő pasztát stb. Ekkor kezdődtek a problémák. Estefelé többször rohamot kapott ,a hatodik rohamnál, hogy ne a kezemben fulladjon meg ,fel próbáltam hívni a lakóhelyemen az állatorvosi ügyeletes orvost,akinek a telefonja elérhetetlen volt.A macskánk szörnyű kínok között a kezemben halt meg,megfulladt. !!! A kérdések amik eszembe jutottak: -létezik-e ,hogy tüdőgyulladása volt láz nélkül??? -kialakulhat-e tüdőgyulladás 2-3 nap alatt/láz nélkül/? - lehetett-e gyógyszerallergiája a lézéssegítő szuriban található hatóanyagra,ami esetleg nem segített,hanem még ártott is? -nem lehet,hogy vízzel telt meg esetleg a tüdeje,ami meghallgatásra összetéveszthető hangra a tüdőgyulladással? Szeretném a véleményét kérni ,nagyon felkavarta az egész családot, mert Ő egy talpraesett gyönyörű "családtag" cica volt. Cárom megtisztelő válaszát üdvözlettel: Patkós Győző egy szerető gazdi

Válasz

Kedves Győző! Igazán sajnálom ami a cicával történt. Sajnos korrekt választ a kérdéseire nem tudok adni. A halál okának megállapítására nem a találgatás, hanem a kórbonctani és esetleg kórszövettani vizsgálat adhatott (volna) választ.

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »