Macskák

Szfinx cicám kis tepertőt kapott, másnap reggel kihányta a reggelijét...

kategória Macskák
Kérdező Milly

Kérdés

Szfinx cicám múlt hét kedden vacsorára kapott egy kis tepertőt, másnap reggel kihányta a reggelijét, egész nap nem evett, csak feküdt. Szerdától kedve jó volt, ivott rendesen, de nem evett. Szombat estére rendeződött. Fokozatosan evett sokszor kicsi száraztápot (Royal Senzitive). Vasárnaptól tegnapig (kedd) egyre többet evett, tegnap már teljesen átlagosan, viselkedése továbbra is normális.

Ma hajnalban megint kihányt mindent. Széklete a koplalás ellenére minden nap volt és normál állagú, tehát "átjárható" a macska. Ma reggel találtam folyósabb kakit. Jellemzően akkor hány, amikor egyedül marad. Hasát nyomkodtam minden nap, hagyja, nem jelzi, hogy fájna. Mi lehet a gond? Szőrcsomó neki biztos nem bántja a gyomrát... Köszönöm

Válasz

Önmagában a hányás csak tünet. Többféle betegség esetén produkálnak az állatok hányást. Esetenként a mohó evés, egyszerre sok víz ivás (gyomor megterhelés) is hányáshoz vezet. A tápokhoz szokott macskák nem mindegyike tolerálja jól a házi kosztot. A "fajmacskákra" ez fokozottan igaz. (Némelyik, pl. az én perzsám meg sem eszi.) Azért azt tanácsolom, hogy mutassák meg a kezelő állatorvosnak.

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »