Macskák

8 éves sziámi macskám nem eszik rendesen

kategória Macskák
Kérdező Darla

Kérdés

Jó napot!

Bő egy éve elhúzódó problémám van. Sziámi macskám most 8 éves. Nagyjából egy éve kezdett kialakulni, hogy nem hajlandó enni, ha olyan tápot kap, ami nem tetszik neki, akár fél-egy napig sem eszik, olyankor átlátszó kicsit habosat hány egyszer-kétszer. Nagyjából ugyanannyi ideje fordul elő, hogy azután, hogy sok éven át kizárólag száraztápot kapott (a másik két macskámmal együtt), elkezdett szorulása lenni, ezt igyekeztem nedves táppal, konzervvel, alutasakossal enyhíteni. Vizet rendszeresen iszik, mindig jelzi, ha kifogyott.

Az utóbbi időben a szorulása enyhült, ugyanakkor a széklete még mindig kopogósan kemény, és székelés után bárhova leülve ötforintos méretű barna foltot hagy maga után. Mostanában több alutasakos tápot eszik, mint szárazat, de azokat is, az egyes fajtákat maximum egy hónap után megunja, van, hogy egy-két nap után is. Nem tudok már neki mit adni, az összes általam megfizethető tápot odaadtam már neki és mindet "megunta".

Csak lakásban tartott macska, nem kijárós, most egy társa van, annak nincsenek ilyen problémái. Kb. akkoriban kezdett nála ez a zavar kialakulni, amikor egy harmadik társuk, akinek kicsi kora óta a társa volt, elpusztult. Sajnos nem mérem rendszeresen, így nem tudom megállapítani, hogy fogyott-e, de az az érzésem, hogy valamennyit igen. Nem tudom eldönteni, hogy ez a viselkedés most lelki eredetű, vagy simán unatkozik és válogat, vagy testi gondjai is vannak, ebben kérnék segítséget. Köszönöm.

Válasz

Egy laboratóriumi vérvizsgálat választ adhat arra a kérdésre hogy a belső szervek normálisan működnek-e?Ha nem akkor a talált elváltozásokat kell értékelni és ennek alapján dönthető el hogy szükséges-e bármilyen kezelés,gyógytáp vagy valamilyen beavatkozás.

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »