Macskák

A szomszéd macskája megveri az enyémet? Mit lehet ilyenkor tenni?

kategória Macskák
Jelleg Viselkedés
Kérdező rabo

Kérdés

Jó napot kívánok!

A problémám a következő. Van egy 2 éves házi fiú cicám. A szomszédomnak van egy sziámi lány cicája. A sziámi kis korától bántja a mi cicánkat. Mára nagyon elfajultak a dolgok, már nincs a mi cicánkon szőr a nyakrészen és tele van mély harapásokkal.

A cicánk annyira fél tőle, hogy ki se megy az utcára. A sziámi jön mindig hozzánk. Próbáltam elzavarni, de még rontottam a helyzeten .Most akkor kapja el a cicánkat amikor nem vagyunk otthon. A sziámi gazdájának szóltam ,de őt nem érdekli. Hogy tudom leszoktatni, hogy ne jöjjön át hozzánk .Sajnos minden nap félve megyek haza mert előbb vagy utóbb nem lesz jó vége. A gazdája azt mondja egy félős sziámi cica. Nekem nem úgy tűnik. Továbbá érdeklődnék, hogy milyen hivatalos lépéseket tudok tenni ez ügyben ,mert ugyebár a magánterületemen történik mindez. Előre is köszönöm válaszát.

Tisztelettel Rabo

Válasz

Valamilyen nagyon erős ingerrel lehet próbálkozni leszoktatni a szomszéd macskát. Igazán csak mind a két macska (de legalább a szuka !) ivartalanítása lehetne a jó megoldás. Jogi lehetőségekről a területileg illetékes önkormányzat jegyzőjétől érdeklődhet.

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »