Macskák

A szomszéd macskák a házunk elé piszkítanak...

kategória Macskák
Jelleg Viselkedés
Kérdező vaaqaft

Kérdés

Üdv!

Egy társasházban lakunk a földszinten és a belső udvarra néz a teraszunk. Már rágótan nincs cicánk, de addig nem is volt ez jellemző (pedig nem is engedtük ki). Valami okból nagyon szeretnek a cicák a kerítésünk tövébe kakilni, relatív egész nagy az udvar mégis mi kaptuk ezt a megtisztelő figyelmet a cicusoktól. Ezzel mit tudnánk kezdeni, mert nyáron a melegbe nem a legkellemesebb, vagy ha csak kerítés másik feléhez szeretnénk menni, garantált a kakiba lépés.

Válasz

Kedves Érdeklődő!

 

Gyakori panasz az Öné.. A fagyos havas éjszakákon kalandozó macskák a falak közelébe húzódnak kissé melegedni, ahelyett, hogy az egereket hajkurásznák. A helyüket meg soká bűzlő módon meg is jelölik. Olvasóink közül is rengetegen panaszkodnak a macskák kellemetlen nyomaira.

Ha hetente szappanos, enyhe hipós lével körbecsurgatjuk a házat, előbb-utóbb elkerülik a házat, mert a kényes bunda hamar átveszi ezt a macskák számára borzasztó illatot. De utálják a falak mellé rakott narancs- és citromhéjakat is. Épp most tesztelek sikerrel egy citromfüzért: a hóban maradt lábnyomok bizonyítják, a szomszéd macskái  jó egy méterrel görbítettek a pisiösvényen.

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »