Macskák

Talált lány cicánk lassan gyógyul, még mindig tüsszög..

kategória Macskák
Kérdező cecilia

Kérdés

Tisztelt Doktor Nő/Úr! Az a kérdésem hogy találtunk 2 ,5 hónapja egy aranyos lány cicát aki nagyon le volt robbanva. Szőre csapzott volt, vakarózott, le volt soványodva és az orrából sűrű barna váladék ürült. Hazahoztuk, etettük, elvittük orvoshoz, rengeteg injekciót kapott. Látványosan javult az állapota, nagyon jó étvágya lett, gyorsan visszaállt az eredeti méretére, mikor hazahoztuk, kb.félévesnek tűnt, aztán kiderült hogy megvan egy éves is mert akkora lett hirtelen, meg a szőre is rendbejött a Frontline-csepptől.

Most az a gondom hogy még mindig tüsszög és váladékozik az orra.Már nem olyan mértékben,de még mindig nem merem összeengedni a többi cicámmal emiatt, nehogy elkapják. Viszont nagyon nehéz megoldani napi szinten hogy külön legyen, a páromnak már fogy a türelme, kivinni azonban semmi esetre nem akarom a kertbe, mivel itt azért melegben van. Nem tudom mi lehet ez ami ilyen sok ideje tart és ilyen makacs, ha nem nézem hogy tüsszög meg néha váladékozik, úgy néz ki mint egy egészséges cica, jó étvágyú,érdeklődő, jönne a többiek közé. Tudom hogy látatlanban ez nehéz dolog, de kérném ha tudna valami tanácsot rá, szívesen venném. Még annyit hogy Amoxiclav-ot kapott utoljára, 30 szemet. Köszönöm előre is válaszát. Üdvözletem.

Válasz

Az orrváladékból vett tamponminta bakteriológiai és rezisztencia vizsgálata után (amennyiben nem vírusos betegségről van szó) célzott antibiotikum kezeléssel próbálkoznék. Amennyiben vírus van a háttérben, az antibiotikum csak a szövődmények kezelésére alkalmas. Sajnos állatok esetében is egyre többször találkozunk antibiotikum rezisztens baktérium törzsekkel. Ezért, ha az alkalmazott antibiotikum nem hoz kellő eredményt, mindenképpen érdemes rezisztencia vizsgálatot csináltatni, amely vizsgálat kimutatja, hogy az adott baktérium mely antibiotikumokra érzékeny. A további kezelést ezek valamelyikével kell folytatni.

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »